Lorenzo afirma que els pressupostos ja recullen una partida de 40.000 euros per a la defensa dels policies locals

747

El regidor de seguretat reconeix el dret a reivindicar del GIP, i UGT desautoritza la concentració del dilluns

El regidor d’Hisenda i Seguretat, Antonio Lorenzo, ha afirmat aquest matí, que el pressupost del 2019 inclou ja una partida per a la defensa especialitzada dels agents de la Policia Local. Lorenzo afirma, que els policies del GIP tenen dret a reclamar els seus drets, però apunta també, que l’Ajuntament ha de gestionar en la seua globalitat la plantilla municipal. UGT ha desautoritzat la concentració del dilluns.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

L’anunci realitzat pel Grup d’Intervenció de Proximitat de la Policia Local de Castelló (GIP), per a convocar una concentració de protesta dilluns que ve, ha sigut rebut pel regidor de Seguretat, com un dret a respectar.

Antonio Lorenzo ha manifestat aquest matí, que reconeix que els policies locals, com altres col·lectius, fan un gran treball, que ha de ser reconegut. Però ha apuntat en aquest sentit, que aqueix reconeixement ha d’integrar-se en la gestió del conjunt dels treballadors municipals.

Lorenzo ha afirmat, que la reivindicació d’una defensa especialitzada per als agents de policia és un tema que ja se li ha reclamat, per la qual cosa s’ha inclòs una partida de 40.000 euros en aquest pressupost per a fer-li front, però a través de l’Assessoria jurídica de l’Ajuntament.

En defensa de la gestió municipal, Lorenzo ha afirmat, que la Policia Local de Castelló està molt reconeguda, i que enguany 30 agents poden arribar a sol·licitar la jubilació anticipada, sobre la base d’una normativa nacional que va ser defensada per aquest equip de Govern. L’opció de la jubilació anticipada és voluntària, els agents poden demanar-la o no, en la Junta de govern d’Aquest matí s’ha aprovat aqueixa jubilació per a 7 agents als quals s’agraeix els serveis prestats.

D’altra banda, Lorenzo ha recordat que, amb la nova Llei de Policies locals, no pot haver-hi cap interí entre els agents. Per aquesta raó, manifestava, una gran part de les places de l’Oferta d’Ocupació Pública del 2018 que s’aplicaran enguany, afecten precisament els policies interins i a tots els agents de les AMU (45 persones). Les places de les jubilacions anticipades que se sol·liciten passaran a ampliar l’oferta d’ocupació Pública i també eixiran a concurs.

En l’actualitat, ha manifestat, la plantilla de la Policia Local està integrada per 292 persones. Amb l’Oferta d’Ocupació Pública i la cobertura d’aquestes jubilacions es pretén tindre una plantilla professionalitzada i renovada.

Lorenzo també ha anunciat l’entrada en vigor, a curt termini del Pla Director de la Policia Local de Castelló, un reglament de servei del qual no s’havia disposat fins ara.

Finalment, Lorenzo ha declarat, que no hi ha interessos polítics ni electorals entorn de la mobilització convocada per al dilluns. “entenc les reivindicacions, però ells han d’entendre també que la gestió municipal ha de governar per a tot el col·lectiu dels treballadors municipals, que suma 1.600 persones, i garantir una igualtat de condicions per a tots”.
UGT no dóna suport a la concentració del dilluns

En un comunicat remés pels representants sindicals d’UGT a l’Ajuntament, aquest sindicat manifesta que no dóna suport a la concentració del dilluns:

“La secció sindical d’UGT a l’Ajuntament de Castelló no dóna suport a cap mena de mesura de pressió ni recolza el comportament per part d’alguns que es diuen representants del grup *GIP i enlletgeix als que s’han erigit com a capitostos d’aquest col·lectiu, així com la poca responsabilitat i companyonia amb la resta de treballadors de l’Ajuntament, que estan en moments vitals per a tota la plantilla, immersos en la negociació d’un nou conveni i jugant-se la seua futura carrera professional.

L’egoisme de determinades persones i les seues formes elimina les seues raons i la validesa dels seus arguments, i àdhuc sabent la nostra postura després de diverses reunions amb ells, són capaces de promoure notícies esbiaixades, per la qual cosa ens veiem obligats a eixir a desmentir-los i a defensar els interessos de la totalitat de col·lectius.

En aquest Ajuntament treballen mes de 1500 companys i companyes: el col·lectiu que realitza la feina de casa administratives en diferents seccions, les i els companys d’atenció integrada, els zeladors de col·legis i els que fan el seu treball en les brigades municipals, els companys que treballen per als patronats, els companys d’enginyeria i els de la cambra agrària, els músics de la banda i les companyes que treballen en les diferents biblioteques, els companys del parc de bombers i de la policia local i així una llarga llista de professionals amb les mateixes reivindicacions de reconeixement i valoració de la seua labor com emprats /as públics .

Mai les pressions ni les urgències ni les males maneres ens faran decantar-nos per uns pocs en perjudici de la totalitat de la plantilla

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací