Almassora decideix eliminar la taxa d’ocupació de via pública de terrasses i el mercat ambulant

580

Es tracta d’una mesura més per a ajudar a la recuperació econòmica per la crisi de la Covid-19

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha acordat l’exempció de la taxa per l’ocupació de la via pública per a les terrasses dels negocis d’hostaleria i els responsables del mercat ambulant des de la publicació del decret de l’estat d’alarma i durant el que resta d’any per a ajudar a la recuperació econòmica per la crisi de la Covid-19. És la proposta que l’equip de govern elevarà al ple ordinari de maig dilluns que ve.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, va reunir ahir per videotelefonada tècnics implicats i als regidors de Comerç i Urbanisme, Javier Martí i Carmina Martinavarro, respectivament, per a tancar la fórmula que els eximisca del pagament per l’ocupació de la via pública en els tres últims trimestres de l’any i la meitat de març. “Volem compensar-los pel perjudici ocasionat per la pandèmia i ajudar-los a recuperar l’activitat des que ho permeta l’Estat per les diferents fases de la desescalada”, segons Galí.

Per a això, l’equip de govern elevarà al ple del pròxim dilluns la proposta per a la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’ocupació de la via pública que, en aquest moment, han sol·licitat 42 locals. L’aprovació permetrà que els responsables dels negocis puguen sol·licitar en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) la devolució corresponent a través d’una instància general que també està disponible telemàticament amb certificat digital.

D’aquesta forma, l’Ajuntament liquidarà la part proporcional durant la prohibició d’obrir al públic als establiments que ja hagen pagat la quota anual de 2020 i alliberarà del pagament a partir del decret de l’estat d’alarma. “L’administració local estarà del seu costat per a ajudar-los a recuperar l’activitat tan prompte com siga possible”, en paraules de l’alcaldessa.

En el cas de l’hostaleria, a més, el consistori vol oferir totes les facilitats per a adaptar les terrasses exteriors amb el major nombre possible de taules dins de les restriccions marcades per a complir la distància de seguretat. D’aquesta manera, els propietaris dels negocis hauran de demanar en el SIAC la sol·licitud d’ampliació, en cas d’haver renovat la seua llicència de 2020, o bé la renovació i ampliació en cas de no haver-ho fet.

D’igual manera, aquells hostalers que tinguen previst obrir nous negocis durant aquest any podran seguir un procediment abreujat per registre electrònic o correu postal per a evitar el desplaçament físic fins a l’Ajuntament. “És una manera d’alleujar els tràmits i generar liquiditat a les persones que han vist minvats els seus ingressos pel tancament i als qui s’inicien ara una nova activitat empresarial en hostaleria”, segons les mateixes fonts.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací