Arranca la rehabilitació del passeig marítim de Peníscola després dels efectes de la borrasca Glòria

680

En total, l’import estimat que es destinarà per al desenvolupament de les obres en el seu litoral nord i sud és de 2.070.322 euros

Castellón Información

L’Ajuntament de Peníscola ha adjudicat aquesta setmana part de les obres necessàries per a recuperar la normalitat en el seu litoral, després dels efectes del pas de la borrasca Glòria per la població, molt especialment les causades pel temporal marítim.

El consistori ha sol·licitat un préstec per a poder destinar més de dos milions d’euros a diferents treballs, tant en la costa nord, com en la costa sud.

En la zona nord, s’executaran treballs de millora del muret i paviment, reposició de mobiliari urbà, jardineria, xarxa de reg i subministrament d’aigua per a les dutxes, així com el sistema de megafonia; treballs que sumen, íntegrament, al voltant de 800.000 euros.

Les primeres a executar-se seran les tasques de reconstrucció del muret del passeig nord, “aquesta setmana s’han adjudicat les obres i preveiem que s’inicien la setmana pròxima, per a estar finalitzades a principis del mes de juny” ha estimat Rovira, que ha precisat que els treballs que es realitzaran en els pròxims dies es desenvoluparan en el tram de passeig que discorre entre l’Hotel Felipe II i la Ratlla del Terme, “l’obra en el tram anterior està pendent d’adjudicació, tràmit que es durà a terme en els pròxims dies”, ha ampliat.

La resta dels treballs “s’aniran executant paral·lelament en les pròximes setmanes, així el nostre objectiu és portar-los tots a terme entre els mesos de maig i juny” ha explicat, “ateses les restriccions i recomanacions de les autoritats sanitàries en el marc del calendari de desescalada d’aquesta crisi per la Covid19”.

L’obra prevista per als accessos a la zona sud del municipi per la costa contempla la reparació del mateix vial d’accés, situat sobre un penya-segat, la valoració de la qual suma més d’un milió d’euros. La seua execució depén de la recepció dels preceptius permisos de l’àrea de Costes, competent en la matèria.

En total, l’import estimat per part de l’Ajuntament, que destinarà per al desenvolupament de les obres en el seu litoral nord i sud és de 2.070.322€, “quantitat que ens veiem abocats a assumir amb un préstec, a causa de l’inesperat de la situació i la falta de col·laboració per part del Govern central que, en la nostra opinió, hauria d’haver-se implicat en aquesta important tasca de retornar el nostre litoral a la normalitat” ha valorat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací