Almassora commemora el dissabte 19 la seua primera Matxà d’Interés Turístic amb espectacle eqüestre i flamenc

978

L’Ajuntament programa una romeria a cavall a Santa Quitèria per a celebrar Sant Antoni, patró dels animals

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ampliarà el programa d’actes de Sant Antoni dissabte que ve 19 per a commemorar la primera Matxà després de la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial. Per a això, les regidories de Festes i Turisme han coordinat la incorporació d’un espectacle eqüestre, una demostració de flamenc i una romeria a cavall a Santa Quitèria en aquesta jornada.

L’edil de Festes, Isladis Falcó, i la seua homòloga de Turisme, Amaya Gómez, han recordat la vigència de l’acord entre el consistori, el veïnat del carrer Sant Antoni i la parròquia de la Nativitat per a implantar la festivitat cada tercer dissabte de gener, de manera que aquesta jornada centrarà els actes en honor al patró dels animals a Almassora. L’epicentre de la festa continuarà sent la plaça Santa Teresa, encara que en aquesta ocasió hi haurà “importants novetats per a donar més rellevància a la declaració turística”, en paraules de Falcó.

Entre aquestes destaca l’organització d’un espectacle eqüestre amb tres cavalls a càrrec de l’associació Cavalls d’Almassora al migdia del dissabte 19. L’exhibició tindrà lloc en l’aparcament annex al centre de salut del carrer Sant Pere. “La ballarina local Carolina Montilla i un grup d’alumnes de l’acadèmia Clave y Compás realitzaran un espectacle de ball en els intervals de cada canvi de cavall”, ha assenyalat l’edil de Turisme. “Així ho van proposar els integrants de l’associació perquè supose un al·licient i vinga més gent a visitar Almassora en ocasió de la festa de Sant Antoni”, segons aquesta part.

A causa de la incorporació d’aquest acte en el programa de la Matxà, els genets substituiran el tradicional esmorzar per a acudir a l’espectacle eqüestre i, en finalitzar, pujaran junts a Santa Quitèria per a compartir un menjar de germanor al costat de cavallistes convidats d’altres localitats. “Han volgut potenciar així la participació dels cavalls en la festa en honor al patró dels animals”, en paraules de Falcó.

D’altra banda, l’alumnat de guarderies i Infantil es desplaçarà fins a la Vila per a depositar la llenya en la foguera en el matí del divendres 18. Precisament per al públic infantil està prevista la incorporació en el matí del dissabte, a partir de les 11 hores, de jocs inflables en la plaça. Al migdia partirà la comitiva fins a l’església de la Nativitat per a la benedicció de les mones. Les associacions locals Scouts Tramuntana, El Torrelló, Els Lluïsos i Tambors de Passió participaran activament en aquesta celebració junt a la reina de les festes, María Portalés, i les seues dames.

La missa tindrà lloc a les 19 hores a l’església de la Nativitat i, en finalitzar, el rector Juan Ángel Tapiador eixirà a la plaça per a beneir als animals. Els assistents rebran la cinta commemorativa i el porrat coincidint amb l’encés de la foguera, que posarà punt i final a la volta dels cavalls per l’itinerari de costum.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací