Suspesos els actes de les ‘no festes’ d’Almenara per presència de la covid en aigües residuals

566

Actualitat Diària

Les analítiques de les aigües residuals del nucli urbà de la localitat d’Almenara han detectat la presència de covid-19 en uns certs nivells, en concret 1.400 ug, dada que se suma a l’augment de casos registrats en els últims quinze dies en la localitat, en la qual s’ha passat de cap cas actiu a quatre segons la Conselleria de Sanitat. Per contra, en aquesta ocasió, les analítiques descarten la presència del coronavirus a la Platja Casablanca, on apareixia una quantitat baixa en l’última analítica. Les mostres van ser preses dilluns passat. A causa de l’increment de casos s’han decidit cancel·lar els actes programats en les “no festes”.

Aquests són les dades que es desprenen de les anàlisis realitzades per l’empresa concessionària, Hidraqua, contractats precisament per a poder detectar la presència del coronavirus en les aigües residuals de la localitat. La presa de mostres i analítiques continuarà realitzant-se periòdicament per a fer un seguiment. L’alcaldessa ha informat aquesta vesprada de les dades i detalls als grups de l’oposició en una reunió d’urgència.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha mostrat la seua “preocupació per l’evolució de les dades en les últimes jornades amb l’augment de casos positius que s’ha produït i l’aparició en les aigües residuals del nucli urbà” pel que una vegada més ha demanat “responsabilitat” als veïns i veïnes de la localitat perquè “com podem veure el virus segueix amb força i s’ha detectat ja  les aigües residuals del nucli urbà”. Per això  “ara més que mai, hem d’extremar totes les precaucions i complir les normes sanitàries vigents, especialment l’ús obligatori de màscara, la distància de seguretat i la higiene de mans” però també “fer cas de recomanacions, com la de no reunir-se més de 10 persones en l’àmbit social”.

SUSPENSIÓ DELS ACTES CULTURALS DE LES “NO FESTES”

A causa de l’avanç del coronavirus i amb les dades a la mà s’ha pres la decisió de cancel·lar les activitats culturals de les “no festes” que s’havien programat prolongant el cicle de concerts i actes estiuencs realitzat a la platja els últims mesos, per a realitzar-los en els dies grans del que anaven a ser les festes patronals, que ja es van suspendre en el seu moment.

Així, quedaran cancel·lats el monòleg de Carol Tomás previst per a divendres que ve 25, el tribut al Canto del Loco del dissabte 26, el concert especial de la banda de música de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara del diumenge 27 i el teatre infantil de la vesprada del dilluns 28.

L’alcaldessa ha assenyalat que “encara que ens haguera agradat celebrar tots els actes hem pres una decisió responsable i d’acord amb les dades que tenim en aquest moment” perquè “quan programem aquestes activitats ja advertim en el seu moment que estaven subjectes a l’evolució de la pandèmia, perquè actes similars s’han realitzat aquest estiu sense problemes”. L’alcaldessa va recordar que les activitats anaven a ser a l’aire lliure i amb un aforament molt limitat i amb totes les mesures de distanciament i seguretat. L’alcaldessa ha volgut agrair  “el treball de l’Associació Musical Santa Cecília i el cor Cantdecor que no podrà veure la llum ara” així com el de “totes les persones i entitats que han col·laborat en aquestes iniciatives”.

Pérez assenyala que “ens haguera agradat celebrar unes festes completes que era el que esperàvem a principi d’any, però va arribar la pandèmia i vam haver de suspendre-les” encara que després “va arribar la possibilitat de celebrar alguna activitat molt restringida” que “davant l’evolució desfavorable dels últims dies lamentablement hem hagut de cancel·lar per responsabilitat i prevenció”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací