Almassora assumirà més de 100.000 euros en sobrecostos del fem en 2020 i congelarà el rebut als veïns

704

La facturació anual superarà els 1,2 milions d’euros, tal i com indiquen les dades aportades per Reciplasa

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora assumirà els més de 100.000 euros de sobrecost que els serveis tècnics estimen que experimentarà el servei de gestió de residus sòlids urbans. És la mesura que va anunciar ahir l’alcaldessa, Merche Galí, durant el ple ordinari de novembre per a evitar que aquest increment dels costos repercutisca en el rebut del contribuent.

El valor estimat de la facturació de la societat Reciplasa per les tones reals de fem generades de gener a setembre amb preus actuals és d’1.151.937,06 euros (IVA inclòs). Extrapolades aquestes xifres als preus de 2020, el consistori assumirà un cost afegit de 99.063,15 euros fins a aconseguir els 1.251.000,22 euros, situació que l’equip de govern abordarà amb fons propis per a evitar un increment del rebut a la ciutadania.

Tal com ha indicat el departament, es tracta d’una estimació a futur per al cas dels residus sòlids urbans, atés que la generació de residus és variable depenent de múltiples factors. La previsió a l’alça respon a l’increment sostingut en el temps. De fet, l’Ajuntament d’Almassora ja va apostar per aquesta eixida a la pujada dels preus a la fi de 2018 per a no repercutir els costos en la butxaca dels contribuents durant 2019.

L’alcaldessa va recordar en la sessió plenària d’ahir que els costos per als municipis que integren la societat Reciplasa serà menor tan prompte com s’executen obres previstes en la planta d’Onda, al mateix temps que creixerà la seguretat mediambiental en tant que el desplaçament dels camions de recollida a altres plantes es reduirà i la gestió serà més eficaç.

“Un problema compartit”

“La gestió dels residus és un problema que compartim tots els ajuntaments i mai hauria de ser motiu d’enfrontament ni arma electoral”, va valorar Galí, qui va recordar que “mentre dure el bloqueig d’aquestes inversions d’Onda, pagarem els sobrecostos Almassora, Benicàssim, Betxí, Borriana… els veïns dels ajuntaments que formem la societat”, segons l’alcaldessa. La primera edil ha recordat que malgrat que la ciutadania d’Almassora no note un increment en el rebut del fem, la despesa que assumeix l’Ajuntament impedeix destinar aqueixos fons a altres necessitats de la localitat.

Al marge, el consistori manté actiu el nou servei del col·laborador en la inspecció en matèria mediambiental per a revisar contenidors i evitar abocaments en la via pública. L’inspector recorre el municipi per a traslladar a l’empresa que gestiona la recollida de residus d’incidents en contenidors o a la Policia Local en cas que siguen conductes sancionables.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací