Alcalà-Alcossebre dedica novembre a conscienciar sobre la violència de gènere

732

El 25 de novembre tindran lloc els principals actes, com la lectura del manifest i l’exposició ‘Dones del meu poble’

Actualitat Diària

Sota el lema ‘Alcalà-Alcossebre, pels bons tractes i la violència de gènere’, la Regidoria de Benestar Social i Igualtat d’l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha organitzat la programació al voltant de la commemoració el dia 25 de novembre del Dia Internacional de la eliminació de la Violència contra la Dona. Els actes començaran dilluns 18 de novembre amb la presentació de l’obra “Guia per a xics i xiques. El que hem de saber sobre la violència de gènere”, a càrrec de la seua autora Luisa Velasco, inspectora de Policia i experta en violència de gènere. L’acte, obert a el públic, tindrà lloc a les 11.30h a l’IES Serra d’Irta i es completarà amb tallers per als alumnes de l’IES Serra Irta, en els quals es tracta de sensibilitzar sobre les conseqüències de la violència de gènere i se’ls ensenya a detectar els primers senyals del maltractament.

El 25 de novembre és el dia central dels actes, que començaran en els centres educatius, amb la xerrada “Ales per volar ben alt” a càrrec de Patricia Campos, en la qual es fa visible el poder femení i es donen a conèixer històries de superació i eliminació de barreres i estereotips relacionats amb la dona. Les xerrades es realitzaran en els CEIPs La Mola, El Campanar i IES Serra d’Irta. A les 12.00h, a les portes de l’Ajuntament d’Alcalà tindrà lloc la lectura del manifest i a les 12.30h s’inaugurarà l’exposició “Dones del meu poble” en què es mostren fotografies de dones d’Alcalà-Alcossebre acompanyades de textos i frases de escriptors i personatges rellevants sobre la violència de gènere. L’exposició es podrà visitar al Ajuntament d’Alcalà, de l’25 de novembre a l’1 de desembre i a les Oficines Municipals d’Alcossebre, del 2 al 8 de desembre.

La programació es completa amb el Curs de Defensa Personal Femenina, impartit per agents especialitzats de la Policia Local, que donarà inici el 16 de novembre a Alcossebre i el 30 de novembre a Alcalà.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Marien Traver, ha explicat que “a través d’aquesta programació, pensem arribar a tots els sectors de la població: amb les accions de sensibilització de l’alumnat, conscienciem a xiquets i xiquetes i joves perquè aprenguen a identificar la violència de gènere i superen barreres i estereotips relacionats amb la dona. Amb actes públics com l’exposició de fotografies i lectura del manifest, intentem que els nostres veïns i veïnes participen en aquesta commemoració i amb el curs de defensa personal Femenina fomentem també la confiança de les nostres veïnes i els ensenyem a aprofitar el seu potencial”.

Durant tot l’any, l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre realitza accions relacionades amb la prevenció, lluita contra la violència de gènere i atenció a les víctimes, a través de la participació en el protocol VIOGEN i d’altres accions coordinades des de la Regidoria de Benestar Social i la Policia Local d’Alcalà-Alcossebre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací