Alcalà i set consistoris del Baix Maestrat renoven el seu suport a les persones amb dany cerebral adquirit

718

L’Associació de Dany Cerebral Ateneu Maestrat ha iniciat el seu recorregut com a entitat independent  i es prepara per assumir nous projectes

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha renovat, al costat d’altres set ajuntaments de la comarca, el conveni amb l’Associació Ateneu de Dany Cerebral Maestrat per finançar el programa de promoció de l’autonomia i d’inserció social que Ateneu porta a terme a Benicarló, on presta servei a les persones afectades dels municipis de nord de la província.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha presidit l’acte, acompanyada de la presidenta de l’entitat, Provi Casanova, i dels alcaldes i regidors de la comarca que donen suport a el projecte: Alcalà de Xivert, Peníscola, Càlig, Sant Mateu, Sant Jordi, Cervera i Catí. L’alcaldessa ha reiterat el suport a Ateneu Maestrat i ha assegurat, en noms de tots els Ajuntaments, que “aquest conveni no només és important per l’aportació econòmica, sinó perquè ajuda a visibilitzar la malaltia ia posar en valor el treball de l’associació” .

L’Alcalde de Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha destacat que “és fonamental que, des de l’Ajuntament, seguim col·laborant per a què qualsevol veí o veïna que haja patit un dany cerebral i necessite els serveis i teràpies que presta aquesta entitat, puga fer-ne ús”. 2111 FIRMA

Per la seua part, la presidenta de l’Ateneu Maestrat, que presta servei a les instal·lacions de l’antiga Escola de la Mar Irta, ha agraït l’aportació de tots els ajuntaments i ha constatat que «el servei creix any rere any i anem complint amb els nostres objectius, com atendre les persones els cinc dies de la setmana ». La presidenta ha anunciat que «per aquest proper any pretenem implantar un programa d’inserció laboral i ser més ambiciosos per, en un futur pròxim, crear un centre de dia per a persones amb dany cerebral».

Una nova etapa amb més proximitat

Després de 10 anys de ser delegació de l’Associació i Fundació de Dany Cerebral Adquirit Ateneu Castelló, aquest any han iniciat la marxa en solitari com a entitat independent, amb la nova denominació d’Associació de Dany Cerebral Ateneu Maestrat. L’objectiu, com ha reconegut la seva presidenta, «és el de centralitzar les forces, crear centres pròxims a les persones usuàries que atenem i no dependre de Castelló, perquè a la fi som nosaltres els que estem més a prop i coneixem millor les necessitats».

El projecte seguirà oferint, entre d’altres, els serveis de fisioteràpia, logopèdia, neuropsicologia, suport psicosocial, tallers i transport adaptat per a les persones que ho necessitin. El servei, que va començar ja fa onze anys, atén actualment a 34 usuaris procedents de poblacions de tota la comarca, amb el suport de professionals especialitzats que presten servei.

En les instal·lacions de l’Escola de la Mar disposen de tres sales per a activitats de tallers i teràpia, un despatx i altres espais compartits amb la Unitat de Respir per a Malalts d’Alzheimer, com el vestíbul, el gimnàs, els lavabos o la sala d’actes .

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací