Aiguasalut obrirà les seues portes abans de l’estiu com a espai de rehabilitació, salut i foment de l’envelliment actiu

699

Actualitat Diària

Vila-real avança el tràmits per a l’obertura de Aquaesport, que passarà a denominar-se Aiguasalut, abans de l’estiu. Hui l’alcalde José Benlloch,el regidor d’esports,Javier Serralvo,i el responsable del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella,han visitat les instal·lacions dins del pla de proximitat local per a apropar el despatx d’alcaldia als departaments municipals més importants i que suposen el 75% del pressupost, Serveis Públics, Serveis Socials, Economia i hui ha sigut el torn d’Esports, que dóna un pas endavant amb la definitivaincorporació de la instal·lació, molt reivindicada per la ciutadania, a la xarxa municipal de pavellons esportius i piscines, que en aquest cas serà la quarta sumada a Yurema Requena, la de l’Ermita i el CTE i ajudarà a la distribució dels usuaris i el buidatge dels altres espais. “Volem potenciar més encara la marca de la Salut i l’Esport, de la mà d’una institució com l’Hospital de la Plana, fomentant l’enveniment actiu, la salut i la rehabilitació,de manera que els més 8.000 usuaris del SME tindran a la seua disposició el pavelló, els clubs el CTE i aquesta instal·lació estarà dedicada a programes de salut”, ha explicat el regidor.

Serralvo ha recordat que ha sigut unprocés molt llarg arribar al punt actual, amb moltes traves burocràtiques i agraït la paciència del SME i l’empresa propietària de l’espai.Per la seua banda, Cantavella ha afirmat que ja hi ha programes en el departament enfocats a la salut i el benestar per a malalts de fibromiàlgia, esclerosi múltiple i càncer i que l’obertura del recinte permetrà oferir nous programes de dolències concretes.

Barri esportiu 

L’alcalde ha recordar que “aquestes rondes formen part dels passos a traçar per a superar els reptes de futur i assolir el model de ciutat innovadora que volem ser en 2030, amb una clara aposta per la salut, l’esport, l’envelliment actiu i el benestar i una reducció de la dependència”. A banda, ha subratllat que la ciutat compta amb la millor ràtio d’infraestructures esportives de la Comunitat.“Estic més que segur que cap ciutat de més de 50.000 habitants té fins a cinc pavellons esportius, al que aviat es sumarà aquest recinte i el nou Campió Llorens. Des que vam arribar al Govern en 2011 hem multiplicat aquests espais i els esdeveniments, amb més de 20.000 persones que realitzen o participen en activitats esportives a l’any”, apunta.

Per altra part, ha destacat la col·laboració público-privada, a pesar de les dificultats de la llei de contractes,  que es materialitza en convenis amb els gimnasos de la ciutat ol’acord de lloguer amb l’empresa propietària de la piscina per 110.000 euros anuals, que passats huit anys, podria ser adquirida en funció de la resposta i funcionament. 

Conclou que l’esport és imprescindible com a hàbit social per a revertir malalties  i problemes de salut. “Aquest recinte de més 1500 metres quadrats compta amb una zona fitnes, altra de musculació i dues piscines.Està en molt bones condicions, l’empresa s’ha encarregat del manteniment i només quedaria alguna xicoteta millora”, indica. Així mateix, indica queaquest recinte se suma a altres a la zona com el Pavelló Melilla, el CEM o el CTE, el que fan del districte un barri esportiu. “Apropem a la gent del districte l’esport perquè no hagen de desplaçar-se a altres espais de la ciutat”, indica. També ha destacat l’estreta col·laboració amb l’Hospital de la Plana amb la derivació de pacients a l’espai però no revelat encara el tipus d’activitats que realitzaran, ja que encara estan per determinar.

Posada a punt i obertura a instàncies de l’aprovació del pressupost municipal de 2020

L’alcalde ha assenyalat que Vila-real té vocació de servei comarcal i per aquesta raó, ja que molts dels usuaris dels serveis municipals són de ciutats dels voltants, es demanarà ajuda econòmica per al manteniment de l’espai a administraciones com la Conselleria.Així mateix, ha assegurat que la seua posada a punt i obertura depén de l’aprovació del pressupost, ja que la resta d’informes són favorables. “Si no rebem cap al·legació, aviat estarà vigent i podrem accedir a la borsa de treball que ja està creada per acobrir dues places de tècnics auxiliars que s’incorporaran a Aiguasalut que podria estar en funcionament abans de l’estiu”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací