La Policia Local de Castelló guardona tres alumnes de l’UJI pels seus treballs en seguretat

681

Actualitat Diària

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, ha lliurat dijous 13 de febrer de 2020 els II Premis d’Investigació per a Treballs Finals de Grau de la Policía Local de Castelló de la Plana a Marcelo J. Ruano Serna, Miriam Sorribes Partas i Laura García Medrano, acompanyada pel regidor de Seguretat Pública i Emergències i Esports, Omar Braina; el comissari principal de la Policia Local de Castelló, Miguel Domingo Palomo; el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, José Luis Blasco, i la vicedegana del Grau en Criminologia i Seguretat, Cristina Guisasola.

L’alumne Marcelo J. Ruano Serna ha obtingut el primer guardó pel seu treball «La radicalización violenta. Políticas públicas e iniciativas de prevención en España y en Europa»; Miriam Sorribes Partas per «Menores víctimas de violencia de género: estrategias de prevención»; i Laura García Medrano per «Fenomenología de la delincuencia femenina y teorías criminológicas». El regidor de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha felicitat els guardonats i ha recordat la importància de la seguretat en la societat actual i futura. Braina ha destacat la col·laboració en aquest camp entre l’ajuntament castellonenc i la universitat pública de Castelló i ha assegurat que el treball conjunt afavoreix la millora de la societat en aquest camp.

Per últim, la rectora ha felicitat als guardonats i també ha agraït als cossos de seguretat de l’estat el seu treball diari en el benestar de la ciutadania. Alcón ha recordat que cada vegada més es realitza una tasca de prevenció per aquests cossos, en la qual «la recerca que es fa als centres d’investigació, com l’UJI, és fonamental». La primera autoritat acadèmica ha destacat el treball realitzat pels alumnes, especialment per «la seua contribució a la convivència i a la seguretat» i ha conclòs que el millor guardó era «saber que havíem contribuït a millorar la vida de les persones».

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací