Vinaròs es queda sense la Fira, Festes de Sant Joan i Sant Pere, i el Festival Gastronòmic del Llagostí

1050

Els 134.000 euros pressupostats per a aquestes festes quedaran a la disposició de destinar-se per a ajudar als veïns i el sector productiu

Juan José Benito /Actualitat Diària

La Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs no se celebraran enguany a conseqüència del Covid-19. Els 134.000 euros pressupostats per a aquestes festes, quedaran a la disposició de destinar-se per a ajudar als veïns i el sector productiu.

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, i el regidor de Festes, Marc Albella, han comparegut en una roda de premsa via telemàtica per a anunciar oficialment que aquestes festes se suspenen, així com el Festival Gastronòmic del Llagostí i el Concurs internacional de cuina aplicada al llagostí de Vinaròs.

El primer edil ha explicat que l’acord de suspendre les festes es va adoptar en el matí d’ahir en una reunió de portaveus. Tots els portaveus dels partits amb representació municipal i l’edil no adscrit van acordar per unanimitat suspendre-les, no abans d’estudiar altres mesures, com la d’ajornar-les. El regidor de Festes reconeixia que aquesta decisió no és popular, però és la més adequada davant l’actual situació.

Albella també exposava que l’Ajuntament no té cap obligació contractual amb grups o empreses relacionats amb aquestes festes, ja que no s’havia signat cap contracte, per la qual cosa la partida de festes podria destinar-se als usos que es decidisca pel consistori per a combatre els efecte del Covid-19.

Dames i Cavallers

L’edil també va explicar que es reservarà la plaça a les dames i cavallers que enguany anaven a formar la cort d’honor per a les festes del pròxim any. A més, la cort d’honor de les festes de l’any passat mantindrà un any més el seu càrrec, fins a la festa de la Misericòrdia del 2021. Així mateix, s’ha decidit mantindre el dilluns 29 de juny, dia de Sant Pere, com a festa local.

Albella també explicava que les festes de Sant Joan i Sant Pere dinamitzen l’economia de la ciutat, uns dies amb una important injecció econòmica per al sector serveis que enguany lamentablement es perdrà.

Festival Gastronòmica del Llagostí

L’edil de Turisme també anunciava que el Festival Gastronòmic del Llagostí, que havia de celebrar-se durant els mesos de maig i juny, s’ha suspés, així com el Concurs internacional de cuina aplicada al llagostí de Vinaròs. Albella va dir que es va estudiar celebrar el concurs de cuina al setembre, data en què se celebrava fins l’any passat, però la incertesa actual sobre el sector hostaler el feia inviable.

La partida econòmica per al festival gastronòmic, que inclou també el concurs de cuina, es destinarà per a promocionar la destinació turística de Vinaròs a nivell nacional. Albella apuntava que Vinaròs no és una destinació turística massificada, la qual cosa serà un plus en l’actual situació marcada pel coronavirus.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací