200 artistes internacionals canten el Panis angelicus en homenatge als 200 anys dels Rosarieres de Vila-real

657

El resultat de l’obra va eixir d’una conversa informal entre la presidenta de l’associació i l’organista de la cocatedral de Santa María

Actualitat Diària

D’una conversa informal entre la presidenta de les Rosarieres de Vila-real, Anna Eixea, i l’organista titular de la Cocatedral de Santa María, Augusto Belau, va eixir una idea: gravar l’himne Panis angelicus, que se sol cantar durant la comunió en la Missa de la festa de la Verge del Rosari. L’objectiu, enviar un missatge d’ànim durant el confinament. Al mateix temps, és un reconeixement als 200 anys de l’Associació Filles de María del Rosari, la celebració del qual ha quedat congelada per la pandèmia. En pocs dies es va posar en marxa el projecte i el dilluns passat es va difondre el vídeo.

Els intèrprets són un elenc de cantants internacionals vinculats amb les celebracions religioses de Vila-real. La interpretació, també ha sigut una experiència global. Sobre l’acompanyament d’òrgan a càrrec d’Augusto Belau, han posat la seua veu dos sopranos i dos tenors: Analissa Agost des d’Itàlia, Adelina Marina Malea des de Romania, David Montolío des de Segorbe i el vilarealense Jose Antonio Navarro, que està passant el confinament a bord del Costa Fabulosa, creuer on treballa, encallat al Brasil per la pandèmia. El muntatge, realitzat per Iuliana Mendizza, s’ha fet a Paraguai.

Anna Eixea explica que aquesta és una iniciativa més dins de l’esforç que estan fent des de l’Associació per a ajudar les associades a passar millor el confinament. La resposta ha sorprés les integrants de la junta dels Rosarieres: “Molta gent està cridant per a agrair el vídeo i dir que està molt bé”.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, el mur de Facebook de l’Associació s’ha convertit en una font de recursos d’activitats per als més xicotets, d’oració i formació. Per a demà, 29 d’abril, es penjarà la història de Santa Catalina de Siena i una estampa. Propostes semblants s’estan preparant per a la Verge de Fàtima, el 13 de maig, o el mes de María. Igualment la revista mensual, La Fulla de Rosa, es continua realitzant i es difon telemàticament.

La pandèmia i el confinament ha imposat una parèntesi en les celebracions pels 200 anys de la creació de l’Associació, que van començar a l’octubre de l’any passat. La Junta està veient amb el rector de l’Arxiprestal, Javier Aparici, la manera de recuperar el temps a partir de setembre i per a la festa del 7 d’octubre. Però Anna *Eixea reconeix que cal ser molt prudent i esperar l’evolució de la situació per a veure què es podrà fer.

La història de les Rosarieres té les seues arrels en la Confraria del Rosari, de la qual es tenen notícies des de 1639. En 1820, fa dos segles, es va fundar l’Associació que es va fusionar amb la Confraria en 1887. Actualment compta amb 6.500 associades. En la vestición d’escapularis en ocasió de la festa de la Verge del Rosari de 2019 es van integrar 35 xiquetes, en un repunt respecte a anys anteriors.

Panis Angelicus és un dels cinc himnes eucarístics compostos per Sant Tomàs d’Aquino en el segle XIII. Cinc-cents anys després, el compositor franc-belga César Franck va compondre la música que ho ha fet mundialment famós i una de les peces religioses més interpretades.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací