Villanueva de Viver converteix la trufa en garantia de vida

412

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Villanueva de Viver segueix obstinat a plantar cara a la despoblació i aconseguir-lo a través de la posada en valor de les seues fortaleses. El sòl, tant forestal com de cultiu, que posseeix la població “és una font de riquesa que si sabem explotar-la d’una forma ecològica i sostenible, pot convertir-se en una via de negoci per a molts veïns de la nostra localitat”.

Amparo Pérez Benajas, alcaldessa de Villanueva de Viver, ha animat a la població a prendre part, aquest dissabte 14, en el curs d’iniciació a la truficultura que es desenvoluparà en l’edifici de Desenvolupament Rural de la Diputació. “La tòfona és molt més que un fong molt cotitzat en el mercat. Per a un municipi com el nostre, és una oportunitat per a la vida que creiem que podem aprofitar”.

Tal com relata l’alcaldessa, “en l’actualitat hi ha centenars d’hectàrees de terreny que no donen cap fruit perquè no es treballen. Exigeix un esforç i les sembres tradicionals no són rendibles. No obstant això, el cultiu de la tòfona pot fer un tomb a aquesta situació i donar rendibilitat a aquests sòls. És un repte els rendiments del qual poden donar estabilitat a la població i atraure recursos”.

Des de l’Ajuntament de Villanueva de Viver recorden que l’aforament “s’ha adaptat als temps, amb 25 places presencials i 25 telemàtiques, i la inscripció és per sessions i es pot formalitzar on line, a través de la web www.masvillanuevadeviver.es”.

Impartit per l’enginyera Sara Molina, aquest dissabte se celebrarà la primera sessió que comptarà amb una introducció al cultiu de la tòfona i la preparació dels terrenys per a plantar carrasca trufera en els camps de la localitat. La jornada també comptarà amb l’obertura de l’oficina d’assessoria rural, “dirigida a resoldre qualsevol dubte que presenten els veïns”.

Cal assenyalar que el curs està integrat en el programa ‘Dissabtes amb la Dipu’, unes jornades que des del passat octubre desenvolupa la localitat en col·laboració amb la Diputació Provincial i l’assistència de la qual es pot programar de manera telemàtica, “així que no poder acostar-se a la Villanueva no és un impediment per a no poder assistir al curs”.

Finalment, ha assenyalat l’alcaldessa, “volem agrair la implicació de diferents organismes, com l’UJI, la Generalitat Valenciana, Ruta de Sabor i Castelló Arqueològic, que formen part d’aquesta intensa i variada programació que s’estendrà durant aquest mes de novembre i el desembre vinent”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací