El Consorci del Millars tancarà l’accés a vehicles per a evitar abocaments

429

Actualitat Diària

Evitar que els vehicles accedisquen al llit del riu Millars per a impedir els abocaments en el llit. És l’objectiu que s’ha plantejat el Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, integrat per la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real. En l’última Junta de Govern s’ha aprovat la col·locació de barreres en cinc punts d’accés al llit del riu.

El tancament es farà mitjançant la col·locació de pedres d’escullera (com el delimitat fet a la platja de la Pola), per a reduir tasques de manteniment. Aquest sistema permet el pas de caminants i ciclistes però impedeix el de vehicles a motor.

En un dels accessos sí que s’instal·laran pilons metàl·lics extraïbles, per a permetre el pas controlat dels vehicles de servei i d’emergències.

A partir dels informes del personal tècnic i de la guarderia del Consorci s’ha adoptat aquesta mesura per a incrementar la protecció efectiva del llit del riu. Es tancaran quatre accessos al terme municipal de Borriana, compresos entre el Caminàs de Santa Pau i el Camí La Cossa. Al terme d’Almassora es tancarà l’accés des del Caminàs de Musclera.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací