Vila-real segueix amb el seu Pla de Renaixement cultural amb el festival Malabara’t a la Murà i al Llaurador

619

Actualitat Diària

Vila-real recupera aquest cap de setmana un dels festivals emblema de la marca Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments, el Malabara’t, en una edició ‘xxs’ adaptada a totes les mesures sanitàries i els requeriments de seguretat enfront de la pandèmia de la COVID-19. La setena edició del certamen s’emmarca en el Pla pel Renaixement de Vila-real, amb l’objectiu de reactivar l’economia i la cultura locals després dels efectes de la crisi sanitària.

“A causa de la pandèmia, el protocol de seguretat estarà sempre present, però això no impedirà que continuem oferint cultura segura a Vila-real”, assenyala la regidora de Cultura, Rosario Royo. Per a garantir aquesta seguretat, el festival de malabars i arts circenses es redueix en aquesta edició a dos dies i prescindirà de l’apartat de convivència, trobada i tallers. També canvia l’escenari: en lloc del paratge del Termet que ha servit fins ara de teló de fons del festival, les representacions es traslladen a l’avinguda de la Murà i la plaça del Llaurador, amb aforament limitat però, com sempre, d’entrada gratuïta.

“El més important és que el Malabara’t no faltarà enguany a la seua cita amb Vila-real i que l’Ajuntament continua donant suport a la cultura local i reforçant la nostra aposta pels festivals, adaptats per descomptat a les noves circumstàncies imposades per la COVID-19”, agrega Royo, qui recorda la potència de la ciutat en el sector de les arts de carrer. “És vital per al sector del circ i les arts de carrer que, encara que puguen veure’s reduïts a la mínima expressió, els festivals i els espectacles continuen celebrant-se, permetent d’aquesta manera mantindre un nexe entre artistes i públic que serà beneficiós sempre per a les dues parts”, argumenta.

En aquesta edició ‘xxs’, el Malabara’t torna a apostar per espectacles de qualitat en quatre grans cites: el dissabte, The Shelters i la seua representació La Chimba inauguraran el certamen a la plaça del Llaurador (20 h), abans de donar pas a la Gran Gala de circ Malabara’t 2020 (23 h, avinguda de la Murà); els seguiran el diumenge Els Barlou i el seu Set up (19 h, Llaurador) i l’espectacle musical Al tran trán impro (22 h, la Murà). En la Gran gala del dissabte hi haurà equilibrisme, acroestatues, espectacles verticals o maces, entre altres, amb set professionals de referència en el panoroma circense mundial.

“Durant un cap de setmana, grans i xicotets podran tornar a gaudir d’espectacles de gran qualitat en els quals es mostra el circ en la seua màxima esplendor, sense renunciar ni un poc a la seguretat. Una aposta per la nostra cultura i els nostres festivals com a motor de dinamització social i també econòmica”, conclou Royo. El festival Malabara’t va arrancar en 2010 i, amb caràcter biennal, es va consolidar en el calendari cultural de Vila-real en el 2012.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací