Bankia facilita l’accés a finançament de les societats musicals afectades per la Covid-19

936

L’entitat col·labora amb Crea SGR i Afí SGR per a fer costat al sector cultural i a les microempreses, pimes i autònoms

Actualitat Diària

Bankia, en col·laboració amb Crea SGR i amb Afí SGR, ha posat en marxa una línia de crèdit destinada a facilitar l’accés a finançament de les societats musicals que s’hagin vist afectades per la crisi de la Covid-19.

L’entitat financera col·labora, a nivell nacional, amb Crea SGR dins de la ‘Línia Covid-19 Cultura’ del Ministeri de Cultura i Esport posada en marxa per a fer costat al sector cultural i a les indústries creatives i culturals i, a nivell regional, amb Afí SGR, Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat Valenciana, destinada a facilitar l’accés al finançament de microempreses, pimes i autònoms de la Comunitat Valenciana.

La directora comercial de la Territorial de Bankia a València i Alacant, Rosa Piqueras, ha posat en valor que “aquesta línia de finançament subratlla el compromís de Bankia amb les societats musicals valencianes a través de productes financers dissenyats expressament per a recolzar la seva activitat econòmica en un moment tan complex com és l’actual”.

“El nostre objectiu, des que va arrencar aquesta crisi, és estar al costat del teixit empresarial valencià i de les societats musicals tan importants a la regió, perquè si les empreses tiren endavant, el conjunt dels ciutadans sortirà com més aviat millor de la crisi econòmica generada per la Covid-19”, ha remarcat Piqueras.

Rafael Lambea, director general de Crea SGR, ha assenyalat que, “des de la signatura de l’acord amb Bankia, s’han rebut més de 280 sol·licituds d’autònoms i pimes del sector musical de tota Espanya destinades a dotar de liquiditat a un sector que s’ha vist molt afectat pels efectes de la pandèmia”.

El compromís de Bankia amb les societats musicals i amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Fsmcv) es va posar, a més, de manifest el passat 10 de juliol quan el president de l’entitat bancària, José Ignacio Goirigolzarri, es va reunir a València amb la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Fsmcv), Daniela González.

La trobada va tenir lloc en la Alqueria Julià després de la finalització de les obres de l’edifici del segle XVII situat en el barri Nou Moles de València i convertida en la ‘Casa de la Música’, nova seu de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Fsmcv).

L’entitat ha invertit 3,5 milions d’euros en els treballs de rehabilitació, recuperació i restauració d’aquest edifici emblemàtic per a la ciutat.

Formalitzar operacions de liquiditat

Bankia i Crea SGR van signar, a mitjan juny, un acord de col·laboració per a posar en marxa una línia de crèdit de 50 milions d’euros amb l’objectiu de formalitzar operacions de liquiditat en el sector cultural.

L’acord va ser subscrit en un acte presidit pel ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes; pel president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri; el president de l’Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (Egeda), Enrique Cerezo, i el director general de Crea SGR, Rafael Lambea.

Els imports de les operacions a les quals poden accedir mitjançant aquesta línia les pimes, autònoms, fundacions i associacions del sector cultural són de fins a 100.000 euros, amb un termini d’amortització de 48 mesos incloent els primers 18 mesos de manca del principal. Crea SGR s’encarrega d’estudiar cada operació que es demanda i analitza la viabilitat del projecte garantint l’operació davant Bankia.

D’altra banda, a la fi de juny, Bankia i Afí SGR van signar una línia de finançament de 36 milions d’euros destinada a facilitar l’accés al finançament de microempreses, pimes i autònoms de la Comunitat Valenciana.

L’acord, que va suposar una renovació del conveni de col·laboració entre totes dues entitats i passa de 15 a 36 milions d’euros, el van subscriure la directora d’Afí SGR, Cristina Alemany, i per part de Bankia, el director corporatiu de la Territorial a València i Castelló, Jaime Casas; i la directora comercial de la Territorial, Rosa Piqueras, en un acte en el qual també va participar el director corporatiu de Negoci d’Empreses a la Comunitat Valenciana i Múrcia, Carlos Aguilera.

El conveni contempla una línia de crèdit de 31 milions per a facilitar l’accés al finançament de microempreses, pimes i autònoms de la Comunitat Valenciana i, a més, s’ha establert una línia addicional de 5 milions, ampliables a 10 milions, per a abordar operacions lligades a la situació provocada pel Covid-19 entre les empreses de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací