El Fons Covid permet a la Comunitat la contractació de 4.374 professors per al pròxim curs

809

Actualitat Diària

Gràcies a la creació per part del Govern d’Espanya del Fons COVID-19 fins al moment, la Comunitat Valenciana ha anunciat la contractació de 4.374 nous professores i professors per a afrontar amb garanties el curs 2020-2021 en plena pandèmia per COVID.

Segons el Reial decret llei 22/2020, de 16 de juny, pel qual es regula la creació del Fons COVID-19 a la Comunitat Valenciana li han correspost 179,39 milions d’euros corresponents al tercer tram d’aquest instrument, la quantia del qual es calcula en funció de la població en la franja d’edat de 0 a 16 anys.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha afirmat que “per al Govern d’Espanya, recuperar la inversió en educació, sempre ha estat un absoluta prioritat, i més en un moment com l’actual”.

Així mateix, Calero ha incidit en què “és necessari iniciar el curs amb les màximes garanties sanitàries perquè l’entorn educatiu sigui el més propicis perquè tot l’alumnat pugui rendir al màxim de les seves capacitats en uns centres educatius que, amb total seguretat, oferiran les màximes mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut”.

Des de l’inici de la crisi sanitària, el Ministeri d’Educació i Formació Professional ha duplicat el seu pressupost amb la injecció de 2.527 milions d’euros addicionals per a preparar aquest pròxim curs escolar. Als 1.600 milions d’euros del fons COVID-19 destinats a aquest efecte cal sumar un increment addicional de 386 milions d’euros més en beques, 310 milions d’euros en Formació Professional, 191 milions d’euros més en digitalització i 40 milions d’euros més en el programa PROA+ per l’equitat.

Gràcies a aquesta línia d’actuació, la Comunitat Valenciana ha pogut incrementar la contractació de personal docent fins a aconseguir el 14,89% del total de professorat contractat pel conjunt de comunitats i ciutats autònomes. Es tracta, en paraules de la delegada del Govern, d’una “mesura fonamental per a garantir la seguretat sanitària, tant de l’alumnat com del professorat i una aposta decidida per la millora contínua de la qualitat educativa”. Gloria Calero ha insistit que “l’objectiu últim del Govern d’Espanya és recuperar els nivells d’inversió educativa -que es van reduir de manera dràstica amb altres administracions- per a aconseguir el llindar del 5% del PIB en 2025 i que ens situï en línia amb els països del nostre entorn europeu”.

Un augment de la plantilla del 5,27% per al curs 2020-2021

Aquestes xifres es tradueixen en un increment del 5,27% de la plantilla docent de l’ensenyament públic i concertat dels ensenyaments no universitaris per a aquest pròxim curs, molt per sobre de la mitjana estatal, amb un augment del 3,78%, i que situen a la Comunitat Valenciana en el quart lloc quant a creixement percentual de la plantilla docent. La delegada del Govern ha valorat molt positivament les mesures dels responsables educatius de la Generalitat “perquè eleven el llistó de qualitat i seguretat de l’educació valenciana i mantenen l’aposta per la promoció i formació permanent del professorat valencià, al mateix temps que compleixen amb un dels objectius prioritaris per al qual va ser creat el Fons Covid-19, com el reforç dels sistemes educatius”.

Finalment, la delegada del Govern ha volgut insistir que “el Govern d’Espanya es mantindrà fidel al seu full de ruta, de consolidació de l’Estat del Benestar per a no deixar a cap ciutadà enrere, i enfortint els serveis i drets bàsics de tota la ciutadania per a fer de l’educació i la formació una de les palanques d’impuls de la recuperació econòmica”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací