Vila-real repartirà 350 kg de cítrics el 29 i el 30 per a rebre el nou any amb gallets de clemenules en suport als agricultors 

1133

Els productors locals donen els fruits que es repartiran en bossetes i el 31 hi haurà una celebració de les campanades per a xiquets a la plaça Major a les 12.00 

Actualitat Diària

La Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real ha organitzat per als pròxims dies dos esdeveniments que pretenen fomentar el consum de cítrics de cara a la Nit de cap d’any, en suport als agricultors de la ciutat, “que tan mal ho estan passant enguany amb l’actual campanya de la taronja”. El regidor de l’àrea, Josep Pasqual Sancho, ha presentat, juntament amb l’organitzadora de l’esdeveniment, Imma Pitarch, les dues propostes que serviran per a animar a grans i menuts a prendre 12 gallets de taronja en la celebració de les 12 campanades.

nadalàndia (1)“La primera iniciativa, titulada ‘Aquest cap d’any 12 campanades, 12 gallets de clemenula’, es realitzarà el dissabte 29 i el diumenge 30 a la plaça de la Vila, al matí”, explica Sancho, qui agraeix als productors locals que hagen donat 350 quilos de taronges, que s’han envasat en 2.000 paquets individuals per a repartir durant tots dos dies a la plaça de la Vila, al costat del pessebre i l’arbre de Nadal.

“És una forma d’animar als veïns al fet que celebren la Nit de cap d’any amb el nostre producte local estrela i al seu torn fer que sorprenguen els seus convidats servint-los aquest fruit per a acomiadar l’any”, indica l’edil. “Estem molt agraïts als agricultors de la ciutat, que són els qui han fet el pas de regalar aquest producte, malgrat la que està caient, perquè estan totalment destrossats amb tot el que està passant el sector, gràcies al tractat de Sud-àfrica”, manifesta, al mateix temps que recorda que aquesta no és l’única iniciativa d’aquestes característiques per a fomentar el consum de taronges, ja que també se celebren cada any la campanya ‘Taronges a l’escola’ i el mes de novembre passat van tindre lloc les Jornades Gastronòmiques de la Taronja a la zona centre.

27-12-2018 Campanades amb taronjaD’altra banda, la Regidoria que dirigeix Sancho tornarà a celebrar un acte que fins ara s’emmarcava en Nadalàndia, però que canvia d’ubicació. “Aprofitant que tenim la Fira de Nadal tan cèntrica i amb tantes activitats, la companyia Scura Splats oferirà, dins de la programació del dia 31, un espectacle a les 12.00 hores a la plaça Major, com són les Campanades Kids”, assegura. L’acte tindrà lloc a les 12.00 hores i servirà perquè els xiquets assagen de cara a les campanades nocturnes.

“Aquest simulacre comptarà amb més taronges donades pels productors -al marge de les 2.000 bossetes que es repartiran els dies 29 i 30- i està obert a tot aquell que es vulga sumar, ja que es tornarà a posar en valor un producte tan nostre i que està sent tan maltractat com la clementina”, indica. “Esperem que se sumen molts veïns a aquests dos esdeveniments i que celebren l’entrada d’any consumint cítrics de la nostra terra, que tant suport necessiten en aquests moments”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací