‘Vila-real renaix’, un festival gastro-musical per dinamitzar l’activitat econòmica aquest estiu

761

Actualitat Diària

L’Ajuntament ha presentat el festival Vila-real Renaix per a gaudir de la gastronomia i la música a l’aire lliure durant les vesprades-nits d’estiu a la ciutat. Un festival que naix amb la voluntat de promocionar els grups de música locals i alhora reactivar el consum i impulsar el comerç i hostaleria de Vila-real. Els caps de setmana, des de divendres que ve 17 de juliol i fins al 30 d’agost, hi haurà actuacions musicals en diversos espais de la ciutat a l’aire lliure per a amenitzar l’oci, complint amb les mesures de prevenció sanitàries i el distanciament social.

La plaça de la Vila, l’avinguda de la Murà, la plaça del Llaurador, la plaça Colom i el carrer Pere Gil, són alguns dels llocs on es podrà gaudir del comerç, la gastronomia i restauració local acompanyats per la música ambient d’algun dels grups de música de la ciutat. En total hi ha previstos 21 dies d’actuacions, on s’abastaran tots els gèneres musicals, des del flamenc, el rock o les xarangues, distribuïdes per a les vesprades-nit d’estiu, en horari de 19.00 a 21.00 hores, i també nocturn, de 23.00 a 01.00, per als divendres i dissabtes. Els diumenges sempre seran de 19.00 a 21.00 hores.

“És un projecte que sorgeix de l’acord de tots els partits polítics per impulsar activitats culturals que dinamitzen la ciutat” assenyala el regidor de Turisme i Festes, Diego Vila qui destaca l’àmplia oferta de comerços, restaurants, bars i pubs amb els quals compta la ciutat i el “gran potencial musical que hi ha per a arribar a tota mena de públic” afig.

El festival s’emmarca en el Pla d’ajuda a l’economia local per a afavorir el renaixement econòmic i social de Vila-real i en la defensa de lo nostre com a eixos “prioritaris” per al govern local amb la finalitat d’incentivar un oci de proximitat. “Conscienciar als veïns sobre la importància de fer un consum a la ciutat” assenyala Vila qui recorda que, en la mateixa línia, estaria la campanya ‘Queda’t de festa al poble’ destinada a incentivar el consum de l’oci nocturn en els pubs i discoteques i on també s’aferma la col·laboració públic-privada mantinguda per l’executiu en moltes de les seues actuacions i iniciatives.

Pel que respecta a l’àmbit musical, com assenyala Vila “els grups musicals han sigut un dels sectors més castigats per la crisi sanitària, tenint en compte que esdeveniments, actes i sobretot les festes populars dels municipis, on realitzaven la gran majoria de les seues actuacions han sigut suspeses”. Per això i, com ha recordat el regidor, igual que la Regidoria de Cultura ha posat en marxa una programació cultural en suport a les companyies artístiques locals, “aquest festival també pretén ajudar a la producció dels grups musicals de la ciutat”.

Aquest festival naix del Registre municipal d’iniciatives culturals acordat per unanimitat per tots els grups polítics de l’Ajuntament reunits en la taula del Pacte local pel renaixement de Vila-real. Els partits van decidir dotar a aquest Registre d’activitats culturals amb 20.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací