Vila-real prioritza el pagament a proveïdors i abona quasi 500.000 euros a 174 empreses

881

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real ha autoritzat hui el pagament de prop de mig milió d’euros corresponent a factures de proveïdors, la majoria empreses locals i del territori, que han fet treballs o han prestat recentment serveis per al consistori. Aquest pagament dóna compliment a les instruccions dictades fa ja una setmana per l’alcalde, José Benlloch, qui, atesa la situació d’estat d’alarma i la paralització d’activitats econòmiques per la crisi sanitària de la COVID-19 va declarar com a expedients prioritaris aquells relatius a ajudes socials, pagament a proveïdors i tramitació de convenis amb entitats socials.

Seguint aquest criteri, hui s’ha procedit a abonar 494.114 euros a un total de 174 empreses, de les quals pràcticament el 80% (137) són empreses de la província, majoritàriament locals. “Un dels nostres eixos de la gestió de la crisi sanitària que estem vivint és ajudar a l’economia, contribuint en la mesura de les nostres possibilitats a alleujar l’impacte de la paralització de l’activitat per les necessàries mesures de contenció i confinament”, ha recalcat Benlloch. “Per aquest motiu, a més de suspendre temporalment el cobrament de 1,3 milions d’euros en impostos, també estem agilitant al màxim el pagament als nostres proveïdors, molts d’ells pimes i autònoms del municipi, i intentant redefinir contractes de serveis que ens presten empreses per a, sempre que legalment siga viable i que l’activitat es puga continuar prestant durant l’estat d’alarma, no haver de suspendre’ls amb el consegüent perjudici que això pot ocasionar en l’ocupació i l’economia de la ciutat”, subratlla l’alcalde.

Les factures que s’han abonat hui corresponen a àrees com: serveis públics, manteniment d’espais i edificis públics, esport i salut, atenció social, cultura, activitats de promoció econòmica, o tractament i gestió de residus, entre altres.

“Des de l’Ajuntament continuem treballant perquè l’administració local siga el més eficaç i àgil possible en un moment de complexitat com l’actual en el qual, per seguretat i per a preservar la salut pública, tota la ciutadania hem de complir unes estrictes mesures de contenció i confinament que estan tenint un efecte directe en l’economia”, conclou l’alcalde, qui afig que l’ajuda a les persones més vulnerables és una altra prioritat en aquest moment. Per això, a més del pagament a proveïdors, també s’està donant especial celeritat a la tramitació d’ajudes socials i convenis amb entitats socials “perquè les persones amb dificultats o institucions que estan pendents de rebre algun tipus de subvenció municipal puguen comptar amb aquesta ajuda com més prompte millor”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací