Vila-real pretén impulsar l’economia local amb la licitació de contractes públics per valor de 2,5 milions d’euros

614

La dotació corresponen a qüestions necessàries com el manteniment i de les calçades de vies públiques i camins rurals; i inspecció i la senyalització

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real reprén les licitacions de contractes de subministraments i serveis públics la tramitació dels quals havia quedat suspesa o ajornada després de l’entrada en vigor del decret d’estat d’alarma. L’objectiu de l’equip de govern és, a més de garantir la prestació de serveis a mesura que la ciutat torna a poc a poc a la normalitat a través del procés de desescalada, contribuir a la reactivació de l’economia local i les empreses. No en va, els set contractes la licitació dels quals està previst reactivar ascendeixen a més de 2,5 milions d’euros i corresponen a qüestions necessàries com el manteniment i conservació de les calçades de vies públiques i camins rurals; el control i inspecció d’abocaments o el manteniment de la senyalització del terme municipal, entre altres.

“Durant les últimes setmanes s’ha gestionat tècnica i jurídicament, fonamentant la decisió en la necessitat d’aquests contractes, en tractar-se de serveis i subministraments bàsics per a la ciutat”, ha expressat l’alcalde, José Benlloch, qui ha afegit que l’Ajuntament també vol contribuir a la generació d’activitat empresarial i econòmica que ajude a eixir de la situació actual. El propi decret d’estat d’alarma estableix que les entitats locals podran “acordar motivadament la continuació d’aquells procediments administratius que vinguen referits a situacions estretament vinculades als fets justificatius de l’estat d’alarma o que siguen indispensables per a la protecció de l’interés general o per al funcionament bàsic dels serveis”.

Sobre la base d’aquest argument, l’Ajuntament reprendrà la licitació de contractes de subministraments i serveis per valor de 2.508.000 euros, que corresponen a qüestions bàsiques per al funcionament de la ciutat. Dos d’aquests expedients de contractació, que estaven ja en tramitació, van quedar suspesos amb l’entrada en vigor del decret de l’estat d’alarma: el servei de control i inspecció d’abocaments (903.804 euros) i el subministrament de material per al servei d’enllumenat públic i telecomunicacions (124.000 euros). D’altra banda, el consistori licitarà altres cinc contractes: manteniment i conservació de les calçades de vies públiques i camins rurals (719.000 euros); senyalització i conservació de la senyalització vertical, fixa i horitzontal en el terme municipal (288.000 euros); control de la legionel·losi en els equips d’instal·lacions dels edificis, immobles i instal·lacions (402.000 euros); manteniment de serralleria en vies públiques, parcs i jardins i enllumenat públic (41.140 euros); i subministrament de material per al manteniment de la via pública (29.000 euros).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací