Vila-real prepara els mocadors per a Santa Caterina que tindrà 250 parades, una vintena solidàries, i atraccions per segon any

1059

La fira estarà distribuïda entre la plaça Major, carrer Major Sant Domènech, Raval del Carme, el carrer de Hospital i el Barranquet . Cal destacar que l’any passat es van rebre 403 sol·licituds, quasi un centenar més que enguany, que han arribat 305. Segons la procedència, 64 són de Vila-real, 71 de municipis dels voltants, 75 d’altres punts de la Comunitat i 17 estands de tot el país. I no faltarà l’espai dedicat a la solidaritat, amb 22 stands d’ONG

Actualitat Diària/S.N.

Productes artesanals, bijuteria i complements, cassoles de fang i ferreteria, aliments nadalencs com torrons de la terreta i llepolies, a més de les tradicionals castanyes. Tot açò només pot significar l’arribada de la fira de santa Caterina, que per no faltar al costum, porta el fred amb ella i és dia d’estrena obligatòria d’abric. La Fira està declarada festa d’Interès Turístic Provincial i aquest diumenge, 25 de novembre, amb 250 parades de tot tipus de productes artesanals i típics d’aquestes dates per a donar la benvinguda a la temporada nadalenca.

La Regidoria d’Economia, amb la col·laboració de Tradicions i Turisme, organitza un any més SCATALINA_OKl’esdeveniment, que ha rebut un total de 305 sol·licituds per a participar, en la seua majoria de comerciants que repeteixen d’anys anteriors, la qual cosa demostra la “gran consolidació” de la fira, tal com afirma l’edil d’Economia, Xavier Ochando. Cal recordar que l’any passat es va aplicar per primera vegada la tramitació telemàtica i es van registrar 403 sol·licituds, quasi un centenar més que enguany. 

No obstant açò, el responsable de l’àrea recorda que, malgrat la gran superfície disponible, no totes les demandes es poden acceptar, ja que l’objectiu és que la cita compte amb un producte diferenciat, amb especial presència dels elements tradicionalment nadalencs, tant decoratius –com els pessebres-, com d’alimentació, on no faltaran els torrons o les castanyes rostides, dàtils i fruita seca per a la ‘mocadorà’ –la recuperació de la qual impulsa la Regidoria de Tradicions-, els formatges, embotits, mel i melmelades, xurros, licors, pa i coques, xocolata, salats i olives o dolços, a més dels joguets, entre d’altres, com l’artesania –sabons, minerals, tèxtil, fusta, instruments-, bijuteria i complements, cassoles de fang i ferreteria.

La fira de Santa Catalina estarà distribuïda entre la plaça Major (64 parades), el carrer Major Sant Domènech (15), el Raval del Carme i el carrer de Hospital (51) i el Barranquet (98) i “comptarà amb parades que, en molts casos porten més de 30 anys visitant-nos”, indica Ochando. Segons la procedència, 64 són de Vila-real –a les quals se sumen els comerços que obriran durant la jornada-, 71 de municipis dels voltants, com Borriana, la Vall d’Uixó, Onda, Benicàssim, Castelló, Betxí, Suera, Sant Joan de Moró, Sogorb, Figueroles, Cervera del Maestrat, Nules, Cabanes, Almenara, Eslida, la Salzadella o Catí. A més, hi haurà 75 parades arribades des d’altres punts de la Comunitat, com Ontinyent, València capital, Alacant, Sueca, Torrent, Sagunt, Elx, Alaquàs, Paiporta, Silla, Calp, Tous, Burjassot, Alzira, Paterna, Villena, Xixona, Onil, Dènia o la Vila Joiosa. De la resta de l’Estat arribaran 17 estands, tant de Catalunya, com de Múrcia, Ciudad Real, Albacete, Madrid, Tarragona, Osca, Còrdova, Galícia, Conca, Teruel o Lugo. No obstant açò, a Santa Catalina no faltarà l’espai dedicat a la solidaritat, ja que entre les 250 parades hi haurà espai per a 22 ONG, que s’instal·laran a la plaça Major.

Enguany, pensant en els més menuts, repeteix el muntatge de la fira d’atraccions, en col·laboració amb l’Associació de Feriants de Castelló, per la qual cosa hi haurà tot un tram de la fira que va des de la capella del Crist de l’Hospital fins a Pius XII dedicat a parc d’atraccions per a gaudir de l’ambient festiu.

“Aquesta fira, reconeguda com a Festa d’Interès Turístic Provincial, és una de les més reconegudes de la Comunitat Valenciana, ja que és un dels mercats ambulants prenadalencs més importants que, a més, compta amb un valor històric incalculable, ja que es remunta a l’època de la fundació de la ciutat”, assenyala Ochando, qui destaca la incorporació cada any de novetats, “sempre sense deixar de costat la tradició”.

“Santa Catalina està sobradament consolidada i mostra d’açò són els milers de visitants que rebem en un sol dia”, apunta l’edil, al mateix temps que agraeix la col·laboració de departaments com a Serveis Públics, Policia Local, Protecció Civil o Creu Roja, “sense l’ajuda de la qual seria impossible la celebració de la fira”. “Esperem que torne a ser un èxit, especialment a nivell comercial -ja que aquest esdeveniment suposa l’inici oficial de la campanya nadalenca- i que els veïns gaudisquen”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací