Vila-real + neta reforça els serveis durant tots els festejos per a garantir la neteja de la ciutat

964

Actualitat Diària

La campanya Vila-real + neta, permanent durant tot l’any, s’intensifica amb motiu dels festejos en honor a la Mare de Déu de Gràcia, igual que va fer el passat mes de maig a les anteriors festes i comptarà amb un reforç de tots els seus serveis per a garantir que la ciutat es manté en les millors condicions.

La regidora d’Administració Local, Anna Vicens, i l’edil de Proximitat, Diego Vila, han mantingut sengles reunions amb els responsables de la neteja i recollida de residus per coordinar un dispositiu especial que comptarà amb més maquinària i personal, entre altres mesures. Així, està previst un reforçament dels serveis ordinaris de cap de setmana, amb un màxim de 30 persones, i també s’atendran les necessitats d’esdeveniments puntuals i multitudinaris. “Hi haurà equips especials destinats en exclusiva a la neteja dels carrers després de les processons, els concursos de paelles i empedrats, després de cada acte taurí o amb pirotècnia i, especialment, després de les discomòbils que les penyes celebren als carrers més concorreguts, perquè els veïns, quan isquen de casa a l’endemà, no noten la festa del dia anterior”, explica Vicens.

L’edila especifica que també hi haurà un servei especial de vesprada, a la qual cosa se suma la renovació de la flota de vehicles a cost zero per a l’Ajuntament, amb una nova barredora i recol·lector que contribuiran a garantir un millor resultat.

En l’àmbit de la recollida de residus, cal destacar l’augment del nombre de contenidors durant els 10 dies de festejos -amb 75 unitats-, així com la major freqüència del seu buidatge, especialment després de la celebració d’activitats puntuals com el concurs de paelles i empedrats, el macrosopar de veïns i altres actes.

També es destinarà un equip d’acció immediata de reforç durant el període festiu, en horari de matí, que atendrà possibles incidències, tant en la recollida de residus sòlids urbans com de voluminosos, fent-se càrrec de possibles contenidors desbordats o voluminosos que envaeixen la via pública abans d’un acte.

L’edil Diego Vila remarca la importància que totes les persones i col·lectius, especialment les penyes que necessiten desfer-se d’objectes de grans dimensions, com sofàs, neveres o mobles, “sàpiguen que compten amb un servei de recollida totalment gratuït, només cal cridar al 964 536 761 i donar l’avís i se’ls dirà a quina hora poden traure’ls a la via pública perquè passen els encarregats d’endur-se’ls”.

Bon funcionament

Aquest servei, malgrat funcionar des de fa anys, “segueix sent un gran desconegut per a molta gent, que opta per tirar estris a qualsevol lloc, produint una imatge nefasta de la ciutat”. En aquest sentit, recorda que només en el mes de maig, amb motiu dels festejos, es van registrar 66 trucades de veïns per donar l’avís que anaven a tirar algun voluminós, mentre que “la resta d’actuacions –més d’un centenar- es van realitzar gràcies al servei de repàs de l’Ajuntament, que va detectar les incidències”.

D’aquesta manera, durant els festejos de setembre també hi haurà un repàs tots els matins per a controlar i recollir tots aquells residus dipositats després de la neteja de les penyes, “que en molts casos es fa a partir del migdia”. Aquest servei especial se centrarà en el Raval del Carme, el carrer Major, Zumalacàrregui, Lluís Vives, Santa Llúcia, Sant Vicent, Penitència, Santa Anna, Betxí, Salvador, Rei en Jaume i Exèrcit.

A aquestes actuacions se sumarà el reforç amb un equip de baldeig d’alta pressió per a netejar zones específiques en aquells punts més conflictius on es produeix acumulació de residus, al costat dels contenidors instal·lats. “Esperem que tothom gaudisca de les festes amb el major civisme possible i que quan passen aquests dies puguem dir que els esforços realitzats per Ajuntament i veïns han pagat la pena i que la ciutat ha estat més neta, gràcies a la col·laboració de tots”, conclouen.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací