Castelló es prepara per a l’arribada de gota freda i pluges torrencials

1051

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui el protocol d’actuacions per pluges. L’objecte fonamental del pla municipal és establir les mesures de prevenció i procediments d’actuació dels equips i sistemes d’evacuació d’aigües de vessament en cas de pluges torrencials o gota freda. Marco ha estat acompanyada pel regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, tècnics municipals i representants de l’empresa concessionària del servei.

Marco ha destacat la importància d’actualitzar i revisar cada any el protocol de pluges, el qual compta amb fins a 35 actuacions i més de 20 professionals disponibles davant qualsevol emergència. A més, la primera edil ha comprovat el bon funcionament del sistema de telecomandament i telecontrol en les principals estacions de bombament i cargols d’Arquimedes, així com de les càmeres de videovigilància per al control en continu dels punts conflictius durant episodis de pluges.

Pla pluges1Per la seua banda el regidor d’Infraestructures ha explicat que el protocol s’activa amb pluges de 10 litres per metre quadrat, registrat amb el sistema de pluviòmetres de Castelló. A més, consta de 26 actuacions i controls definits que s’incrementen fins a a 35 si les pluges sobrepassen els 30 litres per metre quadrat. L’avís ho pot realitzar el personal del servei, organismes oficials, l’empresa adjudicatària, la pròpia ciutadania o a través dels sistemes d’alarma interna.

Per a l’activació i supervisió del protocol d’actuacions contra les pluges, l’Ajuntament de Castelló disposa dels mitjans necessaris i a través de les empreses de serveis contractats per a dur a terme les tasques establides en el protocol i atendre de forma ràpida les incidències que es produïsquen, amb atenció especial a les singularitats del sistema de sanejament i drenatge de la franja marítima del terme municipal de Castelló.

En total, l’empresa que presta el servei compta amb tres vehicles tot terreny i dos industrials lleugers totalment equipats, bombes auxiliars i d’acovardisca de diverses potències i cabals, grups electrògens portàtils i set camions de neteja de clavegueram. Així mateix, el sistema té set estacions de caragol d’Arquimedes, 12 estacions de bombament i la capacitat d’evacuació diària de més de 2,5 milions de m3.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací