Vila-real millora la mobilitat urbana amb la reordenació de pàrquing en l’avinguda d’Alemanya que serà de cordó

Destaca el nou aparcament per a 52 vehicles al carrer de Jaume Roig i la reubicació d'una de les parades d'autobús al carrer de Vicente Sanchiz

807

Les actuacions tenen un import global de 14.000 euros aproximadament. La setmana passada es va donar a conèixer la setmana passada el nou aparcament per a 52 vehicles al carrer de Jaume Roig. També es va a produir la reubicació d’una de les parades d’autobús al carrer de Vicente Sanchiz.

les obres de la nova rotonda de regulació de trànsit al carrer Encarnació avancen a un bon ritme, amb l’objectiu que la nova glorieta està completament finalitzada el cap de setmana del 31 d’agost

Actualitat Diària

El departament de Mobilitat emprén aquest mes d’agost un sèrie de treballs per a millorar la seguretat en els desplaçaments i els estacionaments de la ciutat. Amb un import global de 14.000 euros aproximadament, els treballs se centren en la reordenació de l’aparcament en l’avinguda d’Alemanya, l’habilitació d’un nou pàrquing al carrer de Jaume Roig i la reubicació d’una de les parades d’autobús al carrer de Vicente Sanchiz. “Es tracta de xicotetes actuacions, però molt necessàries per a continuar avançant en una mobilitat urbana més segura, sostenible i adequada a les condicions d’una ciutat moderna com és Vila-real”, assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. 

67675116_2368139136635983_5324790850310373376_o

La primera de les actuacions, ja en marxa, és el canvi en el tipus d’estacionament en un tram de l’avinguda d’Alemanya, concretament el comprés entre els carrers Senda Pescadors i d’Onda. En aquest punt, on fins ara els vehicles estacionaven en bateria, envaint vorera i calçada, l’estacionament passa a ser en cordó. “En aquest tram de via, el tipus d’estacionament estava sense senyalitzar, però els cotxes aparcaven en bateria, en un punt on l’espai era insuficient, amb la qual cosa els extrems dels vehicles envaïen tant la vorera com la calçada, reduint de fet els dos carrils disponibles a només un, amb el que això suposa de minva per a la seguretat viària”, detalla Obiol. La reordenació de l’aparcament, a més, s’ha realitzat sense eliminar places i incorporant al vial dos espais reservats PMR.

Un altre dels projectes que s’emprendran aquest estiu dotarà al barri de Cervantes d’un nou aparcament per a 52 vehicles al carrer de Jaume Roig, en un solar tancat amb el propietari del qual la Regidoria de Territori ha arribat a un acord d’ús. El recinte inclourà quatre places PMR, aparcament per a motos i per a bicicletes, a més d’entrades i eixides degudament senyalitzades. Aquests treballs se sumen a altres actuacions realitzades per l’equip de govern en el Pla d’optimització de solars, buscant acords amb els propietaris de parcel·les sense ús per a l’habilitació de places de pàrquing. El nou aparcament en el Termet, obert tots els dies a l’estiu, el carrer de Sant Cristóbal o el pàrking enfront del col·legi José Soriano, a més de la recent creació d’altres 70 places en la plaça de la Panderola, al costat de la futura seu comarcal de Creu Roja, són algunes de les actuaciones. “L’aparcament de Jaume Roig donarà servei a una zona amb alta demanda, on se situen, a més, importants serveis com la piscina Yurema Requena i el pavelló Bancaixa”, valora Obiol.

aparcament carrer jaume roig

L’última de les accions de millora de la mobilitat que s’emprendran aquest estiu és el canvi d’ubicació de la parada de l’autobús urbà del carrer de Vicente Sanchiz, per a donar solució als problemes de trànsit i de seguretat que ocasionava la ubicació inicial. En concret, la parada que fins ara està situada enfront del carrer del Cronista Traver –al costat d’un encreuament d’incorporació de trànsit al vial- es recularà uns metres per a situar-se al costat del carrer d’Onda. “És una xicoteta reculada, que no afecta a la línia ni als usuaris del bus, però que estem segurs que contribuirà a millorar la seguretat i el servei”, conclou el regidor.

D’altra banda, les obres de la nova rotonda de regulació de trànsit al carrer Encarnació avancen a un bon ritme, amb l’objectiu que la nova glorieta està completament finalitzada el cap de setmana del 31 d’agost, en la jornada de Lliga que enfrontarà el Villarreal CF amb el Real Madrid. “Estem treballant amb la màxima celeritat perquè els treballs estiguen finalitzats i garantir d’aquesta manera la seguretat en un punt que veu incrementat notablement el trànsit en dies de partit”, agrega.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací