Vila-real intensificarà la vigilància en masets per a dissuadir possibles reunions

635

Actualitat Diària

Vila-real ha celebrat hui una Junta Local de Seguretaten la qual s’ha coordinat el dispositiu de vigilància que durant aquest Nadal estarà operatiu per a garantir el complimentde les restriccions en activitats i reunions familiars o socials a causa de la covid-19. En la junta, presidida per la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, i l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, s’ha acordat reforçar de manera especial els controls en les zones d’habitatges unifamiliars aïllats, conegudes com masets, per a dissuadir de la possible celebració dereunions familiars o socials que incomplisquen les limitacionsen el nombre de participants imposades per la Generalitat Valenciana.


En la trobada han participat també la primera tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, el comissari principal cap de la Policia Local,José Ramón Nieto,i responsables del Cos Nacional de Policia, la Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil. Gómez ha explicat que, entre els acords adoptats, està també una vigilància en locals comercials i hostalers per a assegurar el compliment d’aforaments, horaris i altres mesures de prevenció per a frenar l’avanç de la pandèmia. De la mateixa manera, també hi haurà operatius específics per a aquells actes que es realitzen en la via pública, com les activitats de dinamització organitzades per l’Ajuntament amb motiu de la Fira de Nadal, “en les quals s’incidirà en el respecte de tots els protocols establits, com l’ús de gel hidroalcohòlic i màscares,i s’actuarà per a evitar aglomeracions”. De la mateixa manera es controlarà també el recorregut que realitzaran els Reis Mags per la ciutat la vesprada del 5 de gener per a instar a la ciutadania a veure-ho des de les seues finestres o balcons i en cas d’haver de fer-ho des del carrer, sempre mantenint les distàncies de seguretat.

Responsabilitat en el compliment de les restriccions en reunions familiars i socials

Gómez ha instat a la ciutadania a “actuar amb responsabilitat” durant aquests dies festius, “pensant que complint les normes estem protegint la salut de totes i tots”. Així mateix, també ha demanat la col·laboració ciutadana perquè “si alguna persona detecta un incompliment de la normativa, no dubte a alertar a les forces i cossos de seguretat perquè actuen de manera immediata”.

Cal recordar que, tal com va explicar l’alcalde, des de divendres passat, quan en coordinació amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i després de l’enduriment de les restriccions anunciat per la Generalitat, va decidir suspendre totes les activitats programades per l’Ajuntament durant el Nadal previstes en espais tancatso aquelles que, organitzades en espais oberts, puguen donar lloc a aglomeracions i dificultats de control d’aforament i de compliment dels protocols, «ja es va activar la coordinació tècnica entre els cossos policials per a un major control del compliment de les mesures tant locals com autonòmiques». En la reunió d’aquest matí s’ha tancat la planificació per a les pròximes setmanes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací