Vila-real dota el CTE de la infraestructura tecnològica per al seu ús com a hospital de campanya en la crisi del Covid-19

785

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat ha activat aquesta vesprada el Centre de TecnificacióEsportiva de la ciutat de Vila-real com a unitat de cures mínimes per a pacients lleus de COVID-19adscrit a l’Hospital Universitari de la Plana. El centre compta amb 36 habitacions individualsi ha sigut equipat amb els recursos humans sanitarisi el material necessari per al seguiment d’aquesta mena de pacients.

La derivació de pacients a aquest nou centre es deu a criteris clínics de levitat i no mancant capacitat de l’Hospital, que es reserva per a pacients amb símptomes de major gravetat.

Per altra banda, l‘Ajuntament de Vila-real ha dotat el Centre de Tecnificació Esportiva de la infraestructura necessària per a fer possible el seu ús com a recinte sanitaridavant l’emergència de la COVID-19, completament adaptat ja per a albergar els primers pacients qua la Conselleria de Sanitat ho considere necessari. Per a fer possible aquest equipament, ha resultat fonamental la xarxa defibra òpticaarticulada en el municipi en els últims anys, amb una inversió en infraestructura de comunicació d’uns dos milions d’euros. Un diari d’àmbit provincial ha informat que el recinte compta ja amb 34 habitacions habilitades per a acollir des d’aquest mateix dijous a malalts lleus de coronavirus o d’altres malalties.

“Des de la Regidoria de Serveis Públics i l’àrea de Telecomunicacions s’ha fet un gran esforç en els últims anys per completar un anell de fibra òpticaque enllaça tots els edificis públics i zones de la ciutat; una actuació que ara ens ha permés poder oferir el Centre de Tecnificació Esportiva per al seu ús en aquesta emergència sanitària i col·laborar, d’aquesta manera, a alleujar la pressió assistencial que pot patir l’Hospital Universitari de la Plana amb l’extensió de la pandèmia”, detalla l’alcalde, José Benlloch. “Vila-real és, en aquests moments, una de les ciutats millor preparades i dotades en l’àmbit de les comunicacions de la Comunitat, circumstància que ens ha valgut el reconeixement de la Generalitat i la possibilitat de cedir ara aquest recinte, que cal recordar que vam pagar entre tots els valencians i valencianes, amb una infraestructura potent i capacitat suficient perquè la Conselleria de Sanitat puga fer ús de tota la seua intranet i flux de dades amb les màximes garanties”, agrega Benlloch.

L’anell de fibra òptica municipal s’ha anat consolidant des de fa vuit anys fins a aconseguir els 150 quilòmetres actuals, a partir de la incorporació de fibra en cada xicoteta obra iniciada pel consistori. “D’aquesta manera, en cada actuació municipal empresa en els últims anys, s’ha inclòs la incorporació de fibra a la xarxa, per xicotetes que foren les obres, amb la qual cosa la inversió en la infraestructura ha arribat en tot aquest període als dos milions d’euros”, incideix Benlloch. “Ara, en aquesta greu emergència que vivim, recollim els fruits de tot el treball sembrat”, conclou.

El Centre de Tecnificació Esportiva va ser inaugurat l’any 2011 i compta amb unaresidència de 37 habitacions, a més d’aules i altres espais comuns, pavelló poliesportiu i piscina. La connexió de xarxa de la Generalitat Valenciana s’ha establit a través de dos punts, l’Ajuntament i la Policia Local, per a garantir el subministrament si algun dels dos fallara.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací