La Federació de ‘Bous al Carrer’ planteja ajornar els festejos a octubre, novembre i desembre

701

Actualitat Diària

Els festejos taurins de ‘Bous al Carrer’ suspesos ara a l’abril i maig apunten a traslladar-se a octubre, novembre i desembre. Tot a conseqüència de la pandèmia del virus Covid-19 que, de moment, té paralitzada qualsevol exhibició de toros en els municipis. És la proposta que té en mans la Federació de ‘Bous al Carrer’ de la Comunitat Valenciana. Aquesta organització, presidida per Vicente Nogueoles, ha emès un comunicat de premsa aquest dijous on informa de qual és la seva aposta, vists els esdeveniments actuals de màxima preocupació pel coronavirus.

S’aclareix que deixar tots aquests festejos que estaven prevists per a abril i maig, que ja han estat suspesos, per a l’estiu podria produir un col·lapse d’exhibicions de toros. I és que a l’estiu, especialment la segona quinzena de juliol, tot agost i la primera quinzena de setembre, és quan aquest sector està a ple rendiment per la gran quantitat de festes patronals als pobles de la Comunitat.

Des de la Federació de ‘Bous al Carrer’ de la Comunitat Valenciana el missatge que llancen és “clar i directe”, segons exposen. I es vol “evitar les suspensions per a minimitzar l’impacte negatiu en totes les empreses que estan vinculades al sector del ‘bou al carrer’: ramaders, engreixadors, serveis sanitaris, arquitectes, muntadors, gestors, transportistes, periodistes i una llarga llista”.

En el comunicat fet públic s’informa que en l’actualitat hi ha 80 ramaderies autòctones, al costat dels al voltant de 20 engreixadors que sumen entre tots més de 15.000 caps de caps de bestiar braus en la Comunitat. D’aquestes explotacions, que suposen un 28,3% de l’impacte econòmic, i d’això depèn l’economia de 300 famílies.

“La font d’ingressos d’aquest sector són única i exclusivament els festejos de ‘bous al carrer’, i es presenten mesos molt durs per a ells“, adverteix aquesta federació. Ells estaran “al peu del canó per a alleujar qualsevol tipus de situació negativa, encara que la gravetat de la seva situació requereix molt més”.

“Les conselleries de Cultura i Agricultura, la Generalitat i les diputacions no poden oblidar una activitat cultural, festiva i local amb tot el que ella comporta, així com les tres entitats que actualment treballen amb l’administració central: l’Associació Nacional d’Organitzadors d’Espectacles Taurins, la Fundació del Toro de Lídia i Unió de Criadors de Toros de Lídia“, s’informa des d’aquesta organització taurina.

La Federació de ‘Bous al Carrer’ es defineix com un “col·lectiu seriós i rigorós que sempre ha tendit la mà a qualsevol actuació en benefici d’Espanya: Donarem la cara davant aquesta situació i continuarem organitzant tots els festejos que ens siguin possibles”.

L’organització es posa a la disposició de la Generalitat Valenciana per a qualsevol mena d’actuació necessària en la lluita contra aquesta pandèmia actual, per al que disposen d’un grup de cent voluntaris. “Si hi ha un moviment únic i característic que vertebra al poble valencià, amb una solidesa basada en l’economia, l’ecologia la cultura i la festa que agafa el testimoni del moviment faller i magdalenero, és la cultura del ‘bou’ amb 9.700 actes a l’any”, conclou el comunicat

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací