Ascer avisa que la demanda internacional de productes ceràmics ja es ressent

652

Actualitat Diària

Com ja va anticipar Ascer, la caiguda de la demanda de rajoles ceràmiques en el món anava a ressentir-se i a caure en el curt termini degut a la imparable propagació del COVID-19 en els diferents països als que el sector exporta.

Encara que les empreses majoritàriament continuen treballant, ja és notable un descens de noves comandes de manera progressiva procedents de diferents països, a mesura que el COVID-19 s’expandeix. A això cal afegir el tancament total de mercat nacional que representa un 25% de les vendes totals de la indústria.

Dificultats empresarials i ERTEs

Davant aquestes dificultats, les empreses s’han vist en la responsabilitat de prendre mesures d’adaptació de la producció d’acord amb les necessitats de demanda, a través de la reorganització de les plantilles, ajustos de jornada, avançament de vacances, i la posada en marxa de ERTEs parcials de la plantilla.

Són mesurades difícils i necessàries per al manteniment futur del sector i de l’ocupació, i que únicament són provocades per la inèdita situació que estem travessant. La voluntat de la indústria és mantenir l’activitat productiva i de venda en la mesura que sigui possible perquè la posada en marxa de l’activitat futura sigui el menys onerosa tant per a l’ocupació com amb les empreses.

És necessari donar continuïtat a l’activitat, encara que sigui de manera parcial, perquè tancar la comercialització i la producció de manera total tindria unes conseqüències irrecuperables en el manteniment de l’ocupació i el benestar en el clúster ceràmic.

Volem de nou insistir que, davant la possibilitat d’una parada forçosa, per a Ascer és molt importants que s’assegurin les expedicions de mercaderies per a evitar una necessitat encara major de liquiditat a curt termini.

Demanen liquiditat per a afrontar la crisi

Ascer vol manifestar que, les mesures per a dotar de liquiditat al sistema són clarament insuficients. És realment urgent que arribi finançament al sistema i s’adoptin mesures àgils, de fàcil accés i transparents, que permetin garantir la supervivència de les empreses després d’aquesta crisi i assegurar el futur del sector i de totes les ocupacions que depenen directament d’ell.

De nou, el sector vol llançar un missatge d’ànims a totes les persones del sistema sanitari que han de fer front a situacions dolorosíssimes i posant en risc les seves vides. També a les forces de Seguretat d’Estat per procurar l’empleno de l’Estat d’Alarma, la posada en marxa d’hospitals provisionals i cobrir totes les emergències en aquesta extraordinària situació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací