Vila-real dóna un nou impuls a l’accessibilitat urbana amb la contractació del manteniment de passos a una empresa local

639

Actualitat Diària

El manteniment de l’espai urbà és un dels principals motius d’avís de la ciutadania als Serveis Públics municipals. Per aquest motiu, el departament d’SPV acaba de licitar un contracte general que, en quatre lots diferents, pretén millorar l’entorn urbà en quatre grans àrees: voreres i calçades, parcs i jardins, enllumenat i telecomunicacions i, en particular, l’eliminació de barreres arquitectòniques. “Aquesta és una àrea en la qual som especialment sensibles i, amb aquest nou contracte, reforcem el compromís amb l’accessibilitat urbana adoptat per aquest equip de govern, de la mà de l’associació local Acudim, en els últims vuit anys”, valora el regidor Francisco Valverde.

El contracte de manteniment, millora i eliminació de barreres arquitectòniques s’ha adjudicat provisionalment a l’empresa local Urvisa Cuatro per un import de 121.000 euros en dos anys. “És una empresa vila-realenca amb la qual hem treballat ja en diverses ocasions en l’àmbit de l’accessibilitat urbana amb molt bons resultats, en passos i cantonades accessibles, i que ha presentat una oferta molt competitiva i interessant”, valora Valverde. El contracte, que se centrarà en la millora, adaptació i homologació de passos antics i poc usables per les persones amb mobilitat reduïda –ja siga pel desgast o pel desnivell de la construcció original, entre altres deficiències-, es completarà amb la licitació de nous projectes de construcció de passos i cantonades accessibles.

“Sabem que queda molt per fer i que probablement no podrem arribar a tot; però hem iniciat el camí amb la idea de continuar el ritme de 30 o 40 passos accessibles que venim executant en els últims anys”, agrega el responsable municipal de Serveis Públics. “Aquesta és una àrea especialment sensible del manteniment urbà, ja que ens permet continuar ajudant a aquelles persones que més necessiten que els fem la vida un poc més fàcil, com són les persones amb mobilitat reduïda, els majors o les persones amb carrets”, puntualitza.

Els contractes de manteniment urbà, amb un import global de 435.000 euros en dos anys, es completen amb els lots de voreres i calçades (adjudicat provisionalment a Becsa per 121.000 euros), obres en parcs i jardins (Durantia, 96.800 euros) i obres d’enllumenat i telecomunicacions (Jujosa, 96.800 euros), que permetrà una actuació més àgil i immediata en els casos d’avaries. “La immensa majoria d’avisos que rebem en Serveis Públics té a veure amb aquest tipus de contractes, amb els quals pretenem millorar en la resposta al ciutadania i continuar treballant perquè la nostra ciutat estiga en les millors condicions”, detalla Valverde, qui defensa la licitació per lots per a afavorir que puguen optar empreses de tot tipus, tant grans companyies com les xicotetes empreses locals. “La càrrega administrativa d’aquest sistema és major, però genera moltes més oportunitats”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací