La Comissió de desnonaments de Vila-real canalitzarà en una reunió el concurs de compra d’habitatge públic de Generalitat

950

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, convocarà dimarts que ve una reunió extraordinària de la Comissió informativa de desnonaments amb l’objectiu de tractar el pla local d’habitatge i informar de les possibilitats que introdueix el concurs per a l’adquisició d’habitatges convocat per la Generalitat. “Aquest concurs és el que veníem reclamant des de Vila-real fa molt temps, una iniciativa que demostra la sensibilitat del Consell del Botànic i que suposa un suport als ajuntaments, en particular a la nostra ciutat, per a donar eixida al drama de l’habitatge i la necessitat peremptòria d’un parc públic a la nostra ciutat”, assenyala el primer edil.

La resolució de 3 d’octubre de la Conselleria d’Habitatge per la qual es convoca concurs per a l’adquisició d’habitatges en municipis de la Comunitat per a la seua incorporació al parc públic de la Generalitat destina 11.246.986 euros perquè tot aquell que dispose d’un habitatge en condicions puga optar a la seua venda a la Conselleria. Aquests habitatges entraran a formar part del parc públic amb l’objectiu de destinar-se a lloguer social, a preus assequibles, per a facilitar l’accés a un habitatge digne a les famílies que pateixen processos de desnonaments o joves que cerquen independitzar-se i troben dificultats per a accedir a una primera casa.

Un dels criteris d’adjudicació del concurs és que les residències estiguen en bones condicions i que se situen en municipis amb necessitat d’aquest tipus d’habitatge. “A Vila-real, i així s’arreplega també en el procés obert per la Conselleria, vivim un autèntic drama en temes d’habitatge públic. No tenim ni una residència d’aquestes característiques i la demanda és més que evident. La falta de competències en aquesta matèria -ja que es tracta d’una competència exclusiva de la Generalitat- ha dificultat molt el treball dels ajuntaments; per açò, ja en una reunió que vam mantenir a principis d’any amb l’anterior directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, vam posar sobre la taula la necessitat que fóra la Generalitat la que adquirira habitatge i col·laborara, d’aquesta manera, amb els municipis en la resposta a aquesta demanda social d’habitatge”, recorda l’alcalde. “Afortunadament”, agrega, “a diferència dels anys del Partit Popular, ara ens trobem amb un Govern autonòmic sensible, preocupat i ocupat per les persones”. “La resposta a les nostres reivindicacions arriba ara amb la convocatòria d’aquest concurs públic”, valora Benlloch.

“El treball, doncs, ha donat els seus fruits. Però ara, hem de seguir treballant per a garantir que aquesta possibilitat per la qual hem lluitat tant arribe a tota la ciutadania. Per açò convoquem aquesta reunió extraordinària de la comissió de desnonaments, que presidiré jo mateix, amb l’objectiu d’informar, canalitzar aquesta oportunitat i implicar a les entitats i a la societat en la difusió d’una iniciativa que suposa una ocasió històrica per a donar resposta al drama de l’habitatge social en la nostra ciutat”, conclou. La participació en el concurs de compra d’habitatge completarà altres línies d’actuació en les quals l’Ajuntament de Vila-real ha treballat per a respondre a les necessitats socials d’habitatge.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací