El Curs d’agricultura ecològica més solidari destinarà les inscripcions a la tasca humanitària del vaixell Open Arms 

1117

La formació té cinc sessions teòriques i pràctiques que s’impartiran a l’edifici social de la Fundació Caixa Rural Vila-real del  29 de gener al 26 de febrer

En aquesta setena edició es vol seguir fomentant el cultiu de la terra des de criteris de respecte al medi ambient i la sostenibilitat. I A més de les classes, enguany, com a novetat, s’incorpora al programa del curs una conferència de la doctora enginyera agrònoma María Dolores Raigón

Actualitat Diària

El Curs d’agricultura ecològica organitzat per Temps de Sembra, amb la col·laboració de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catòlica-agrària, prepara una nova edició, la setena, amb l’objectiu d’oferir formació bàsica i completa en una activitat en auge per al cultiu de la terra des de criteris de respecte al medi ambient i la sostenibilitat. El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, acompanyat dels organitzadors del curs Pep Barrachina i Ana Claramonte, han presentat la nova convocatòria, que arrancarà el dia 29 de gener al centre social de la Fundació Caixa Rural Vila-real.

El curs compta amb cinc sessions teòriques, que s’impartiran a l’edifici social de la Fundació els dimarts 29, 5, 12, 19 i 26 de febrer, i altres cinc jornades pràctiques els dissabtes següents a les classes teòriques. La matrícula, que pot formalitzar-se a la Fundació Caixa Rural, és de 50 euros o 25 euros en el cas de persones aturades, joves o jubilats. L’import recaptat amb les inscripcions es destinarà a la tasca humanitària que el vaixell OpenCurs d'agricultura ecològica Vila-real Arms està desenvolupant a la Mediterrània. A més de les classes, enguany, com a novetat, s’incorpora al programa del curs una conferència de la doctora enginyera agrònoma de la Universitat Politècnica de València ‘María Dolores Raigón’, amb el títol Alimentació saludable i productes ecològics. “Es tracta d’una eminència que val la pena escoltar, en una sessió oberta al públic en general, per la qual cosa no és necessari estar inscrit en el curs per a assistir-hi”, explica Claramonte. La xarrada tindrà lloc l’1 de febrer, a les 19.00 hores, també a l’edifici social de la Fundació Caixa Rural Vila-real.

Quant a la formació, el director del curs, Pep Barrachina, detalla que és accessible per a qualsevol persona interessada. Entre els continguts previstos, es troben una explicació d’en què consisteix l’agricultura ecològica, abonaments verds, compostatge, cobertes vegetals o tractament de plagues mitjançant productes naturals. “L’agricultura ecològica és una pràctica més respectuosa amb el medi ambient i saludable, tant amb les persones com amb la terra”, valora. En la mateixa línia, el regidor d’Agricultura incideix en els beneficis d’aquesta pràctica per al desenvolupament sostenible. “El curs d’agricultura ecològica és ja un referent en aquest àmbit en el nostre territori i, amb aquesta edició, continuem reforçant la nostra aposta per un tipus d’agricultura respectuós amb l’entorn i socialment rendible”, conclou.

Les classes teòriques s’impartiran íntegrament a l’edifici social de la Fundació Caixa Rural, també la sessió inaugural del pròxim dimarts, malgrat que s’havia advertit la possibilitat que les classes arrancaren a la Casa dels Mundina. La culminació de les obres de reforma del centre social permetran finalment començar en el mateix edifici.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací