Economia celebra la tercera reunió de seguiment del Brexit per conèixer les inquituds dels sectors productius

645

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació ha celebrat la tercera reunió del Comité de Seguiment del Brexit per a conéixer les inquietuds dels diferents sectors productius davant la nova situació política i econòmica com a conseqüència de les negociacions del Brexit.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que, a través d’aquest Comité de seguiment, es “vol donar la veu als sectors productius i prendre el pols a com estan percebent els efectes d’un possible Brexit”.

“Ens trobem davant una situació d’incertesa i volem traslladar als sectors que estarem preparats i donarem les respostes necessàries davant els possibles escenaris que se’ns plantegen”, ha indicat.

Els representants sectorials han sol·licitat que s’incrementen les accions de promoció en el mercat i han confirmat la incertesa que genera no conéixer com afectarà el Brexit a cadascun del sectors.

En aquest sentit, Parra ha assenyalat que “s’estudiarà el desenvolupament d’un pla específic per a aquest mercat a través de l’acord de col·laboració amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana”.

A més, María Dolores Parra ha donat a conéixer les actuacions que, en aquests moments, s’han previst per a continuar donant suport a les empreses valencianes a Regne Unit.

Entre elles figura l’assistència directa per part de l’oficina d’Ivace Regne Unit, a través d’un ‘bàner’ situat en la pàgina web, al que se suma la celebració de Contactes amb l’oficina perquè les empreses puguen consultar i solucionar els seus dubtes sense moure’s del seu despatx.

Així mateix, Ivace Internacional ha previst el desenvolupament de fins a 12 accions de promoció a Regne Unit, amb especial incidència en missions inverses d’importadors procedents d’aquest mercat.

Per part seua, tant l’ICEX com el Consell de Cambres han explicat als assistents les mesures de suport que posaran en marxa igual que el Delegat del Consell per a la Unió Europea ha explicat els avanços i les accions que es duran a terme des de la UE.

Assistents

En la reunió han estat presentes la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, la directora general de l’Ivace, la directora general d’Internacionalització, la directora general d’Indústria i Energia, així com el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i representants de l ‘ICEX.

Per part del sectors, han estat representats les associacions de Moble, Il·luminació, Tèxtil llar, Alimentació i Transformats.

A més, la Conselleria ha convocat a aquesta tercera reunió al Delegat del Consell per a la Unió Europea amb la finalitat que conega de primera mà les inquietuds dels sectors productius en aquest àmbit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací