Presentat a Fitur ‘Escala Castelló’ que comptará amb un pressupost duplicat per al festival mariner

929

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui en Fitur la segona edició d’Escala a Castelló que duplica el seu pressupost respecte a la primera amb el clar objectiu de “consolidar-la com la fira marinera més important d’Espanya” i que tindrà lloc del 25 al 29 d’abril.

Així de contundent s’ha pronunciat Marco en la plaça central del pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur, al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, i la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta, amb els qui ha presentat, davant una nodrida presència de periodistes especialitzats i d’altres professionals del sector, les principals novetats de la II Edició d’Escala a Castelló. El vaixell estrela serà el Santa María Manuela, un bacallaner portugués de 64 metres d’eslora que vindrà des de Lisboa expressament per a participar en l’esdeveniment.

Marco ha insistit que Escala a Castelló “és l’esdeveniment turístic més important que s’ha dut a terme a la ciutat per a distingir-la sobre la resta, amb un esdeveniment únic que ens ha donat una projecció nacional i internacional sense precedents”. Per això, ha agraït la col·laboració de Turisme de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat “l’encert que ha suposat Escala a Castelló, un esdeveniment que és un acte de coratge i d’estratègia turística amb el qual l’Ajuntament ha iniciat un camí dirigit cap a l’èxit”. “Escala a Castelló ha arribat per a quedar-se”, ha destacat.

Per part seua, el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha felicitat l’equip d’Escala a Castelló a l’Ajuntament “per posar en marxa un esdeveniment innovador, que va superar totes les nostres expectatives en la seua primera edició i que estem convençuts que continuarà creixent”. “El Port no solament té l’haver de col·laborar sinó l’obligació de participar en aquest festival, que és una aposta pel turisme i per diversificar l’economia castellonenca”, ha manifestat.

El Galeón Andalusia, de 46 metres d’eslora, torna a repetir, després de l’èxit collit l’any passat i serà, al costat del Santa María Manuela, qui acapararà la major atenció dels visitants. Una altra novetat important és la participació, per primera vegada, de l’Armada Espanyola, i ho farà amb un patruller d’altura (transoceànic), el Tarifa, de quasi 70 metres d’eslora, la qual cosa li permet tindre en la seua coberta fins a una pista per a helicòpters. Es tracta d’un dels bucs encarregats de protegir, entre altres qüestions, a la flota pesquera espanyola quan es troba pescant en aigües internacionals. En el seu interior, compte fins a amb quiròfan.

Una altra de les estreles de la present edició, és l’exhibició de les justes nàutiques, que consisteix en tornejos com els medievals a cavall, però que es realitzen a bord de dues barques impulsades per remers i en les proes de les quals se situen els ‘cavallers’, amb les seues llances i que tenen com a objectiu tirar a l’aigua al seu adversari. Tot un espectacle, que ve acompanyat de música tradicional, que els assistents podran contemplar el dissabte 27 d’abril, a la vesprada nit, en el primer torneig nocturn, o el diumenge 28 al matí. Marco es va mostrar convençuda que aquest serà un dels majors atractius d’aquesta edició d’Escala a Castelló.

En el seu afany per superar la primera convocatòria, l’Ajuntament ha previst també comptar amb globus captius per a donar espectacularitat a l’esdeveniment i oferir més atractius per als milers d’assistents, amb el clar objectiu de superar els 75.000 que es van comptabilitzar l’any passat.

Al marge d’aquestes novetats, els assistents podran visitar també un vaixell de pesca d’arrossegament, per a conéixer de primera mà com es duu a terme aquesta modalitat tradicional; també podran visitar per dins una embarcació de salvament marítim, un patruller de la Guàrdia Civil; participaran veles llatines i altres embarcacions tradicionals.

Marco ha agraït també públicament el treball del Club Nàutic de Castelló, ja que tornarà a organitzar baptismes del mar, gimcanes, tallers infantils i exhibicions aquàtiques, entre altres activitats.

El mercat mariner serà un altre dels atractius més importants, sobretot perquè, en aquesta edició, s’aprofundirà en el seu caràcter tradicional, amb la presència d’artesans.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací