Vila-real cedeix l’Alberg a la Generalitat per sis mesos per a allotjar temporers

413

Actualitat Diària

Vila-real cedirà per sis mesos l’Alberg municipal de l’ermita a la Conselleria d’Agricultura perquè puga allotjar a temporers agrícoles que pogueren necessitar ser aïllats per la covid-19. D’aquesta manera, la Junta de Govern Local materialitzarà la setmana que ve l’oferiment realitzat per l’alcalde, José Benlloch, a la consellera aquest estiu, per a posar a la disposició de la Generalitat tots els recursos a l’abast del consistori en la lluita contra la covid-19. La cessió per mig any afectarà també les previsions de rehabilitació de l’edifici, de manera que el conveni acordat amb la Diputació per al condicionament de l’immoble contemplarà una ajuda inicial de 180.000 euros, que es completarà fins als 360.000 euros al llarg de 2021.

“La nostra prioritat en aquests moments és la lluita contra el virus, posant totes les nostres energies i recursos al nostre abast a disposició de les autoritats competents. Ja ho vam fer amb la cessió del Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar al de la Plana, i ho tornem a fer ara, amb la cessió d’ús de l’alberg com a solució residencial en el cas de temporers agrícoles que pogueren requerir aïllament a conseqüència de la covid-19”, recorda Benlloch. De fet, Vila-real va ser el primer municipi de la Comunitat a posar a la disposició de la Generalitat un espai per a l’allotjament de temporers durant la campanya citrícola, tal com va destacar la pròpia consellera, Mireia Mollà, en la seua visita aquest estiu a l’alberg per a comprovar les condicions de l’immoble. L’acord, sota la fórmula de cessió d’ús en precari, tindrà una duració inicial de sis mesos, i contempla l’equipament i despeses de manutenció dels allotjats a càrrec de la Conselleria.

“L’equip de govern de Vila-real estem, com no podria ser d’una altra manera, al costat de la seguretat dels treballadors que vénen a recollir taronja a la nostra terra. Per això, no ens costa cap esforç posar aquestes instal·lacions a la disposició de la Generalitat i aparcar durant aquest temps el projecte de millora de l’alberg”, agrega el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta.

“La cessió de l’alberg farà que, durant el temps en què estiga cedit el seu ús a la Conselleria d’Agricultura, no puguem emprendre les obres de rehabilitació, millora i eficiència energètica que teníem previstes en acord amb la Diputació Provincial”, explica l’alcalde. “Per això, li vaig traslladar al president de la Diputació, José Martí, que no necessitem de moment tots els diners del projecte per a licitar les obres”, apunta Benlloch, qui recorda que s’està tramitant també l’expedient de renúncia de la segona fase del Molí la Vila. “Per aquests motius, vam acordar que el pressupost inclourà 180.000 euros ara i, en el primer trimestre de l’any, amb la devolució del Molí la Vila, es completarà la dotació per a licitar l’obra d’un projecte que també estem en aquests moments millorant”, afegeix. En total, la dotació provincial per a la millora de l’Alberg serà de 360.000 euros en 2021.

“L’Alberg municipal és un projecte en el qual tenim posada una il·lusió especial, encara que la situació econòmica de l’Ajuntament, pels pagaments urbanístics i l’endeutament heretat del Partit Popular, sumades a altres dificultats que s’han presentat i, posteriorment, la irrupció de la pandèmia, han impedit que hagem pogut desenvolupar-lo fins ara. Així i tot, Vila-real és una ciutat solidària; som especialment sensibles amb la situació dels agricultors i els temporers, un col·lectiu particularment vulnerable. La nostra prioritat ara és la lluita contra el virus i això, en aquests moments, significa cedir l’Alberg a la Conselleria d’Agricultura i aparcar temporalment, pel temps que dure aquesta cessió, el projecte de rehabilitació de l’edifici”, assenyala Benlloch. En tot cas, puntualitza l’alcalde, Vila-real no renúncia a aquesta actuació, motiu pel qual la Diputació consignarà una quantitat inicial.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací