‘Poder i santedat’ es representa el pròxim diumenge al Teatre Principal de Castelló

417

Actualitat Diària

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, i el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, han presentat la producció pròpia, ‘Poder i santedat’, que es representarà el pròxim diumenge 13 de desembre a les 18 hores al Teatre Principal de Castelló i que ja té totes les entrades venudes.

La producció, com ha senyalat el director de l’IVC “és un acte de justícia amb un dels dramaturgs més prolífics i importants de les arts escèniques valencianes de tots els temps, com també és de justícia que aquest magnífic treball puga ser gaudit pels espectadors de Castelló.”

Abel Guarinos ha destacat la trajectòria de Manuel Molins, Premi d’Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat 2018: “La seua obra és estudiada en totes les universitats del nostre àmbit lingüístic, ha rebut multitud de guardons i ha sigut representada i publicada profusament, fins i tot ha començat a editar-se la seua obra completa, el primer volum de la qual es presentarà aquesta vesprada al Paranimf de la Universitat de València”.

L’obra, Premi Octubre de teatre Pere Capellà 2017, se centra en el judici a un jove, Lucho Pacelli, de família rica i vinculada al Vaticà, qui, després d’eixir del seminari i abans d’ordenar-se sacerdot, comença a investigar i descobrir, juntament amb un grup d’amics, entre ells una teòloga, una sèrie de coses que no li agraden: corrupció, abusos, pederàstia. A més d’entrar en una crisi d’identitat.

L’obra dialoga amb el nostre present des d’una mirada valenta i complexa, fent un cant a l’amor, a la diversitat i a la tolerància. Tracta temes tan actuals com la bondat, l’amor, la corrupció o la pederàstia amb l’eix central de la llibertat.

L’espectacle té una estètica totalment contemporània. L’escenari és com un gran joguet en què tot es relaciona, els personatges es mouen en l’espai, per la llum i els moviments de la imponent escenografia.

Uns personatges que interpreten catorze actors i actrius: Borja López Collado, Victoria Salvador, Andrés Navarro, Pep Sellés, Joan Daròs, Lucía Aibar, Isabel Rocatti, Rafael Calatayud, Bruno Tamarit, Marta Santandreu, Àngel Fígols, Arantxa Pastor, el músic Guillem Duquette i el reconegut cantant i ‘freestyler’ Errecé. La banda sonora és de Damián Sánchez i el vestuari de Pascual Peris.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací