Vila-real votarà la candidatura de Castelló al Consell Rector de la Xarxa Innpulso de Ciutats de Ciència i Innovació

554

Benlloch aposta per la votació a la capital de província i no de València perquè “mereix estar en aquest òrgan i només podem votar a una”

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real, com a municipi integrant de l‘Associació Xarxa Innpulso de Ciutats de Ciència i Innovació des de fa quasi una dècada, recolzarà la candidatura de l’Ajuntament de Castelló al Consell Rector d’aquesta entitat en el ple que se celebrarà aquest dimecres per a l’elecció de les ciutats que formaran part dels òrgans de govern de la xarxa. L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, participarà de manera telemàtica en el ple de l’Associació Xarxa Innpulso convocat per a les 11.00 hores d’aquest dimecres 16 de setembre per a dur a terme la renovació de la Presidència i de 5 dels 9 representants del Consell Rector.

Benlloch ha assenyalat que, com a representant de l’Ajuntament de Vila-real, donarà el seu suport a la candidatura presentada per l’Ajuntament de Castelló per a formar part del Consell Rector en la categoria de ciutats grans i ha celebrat que la capital de la província siga present en la Xarxa Innpulso, en la qual Vila-real es va integrar en 2011, sent el primer municipi de la província a obtindre la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació. “Considerem molt interessant des del punt de vista de la col·laboració entre ciutats i territoris que la capital de la nostra província estiga apostant també per la innovació com una via de creixement, desenvolupament i generació d’oportunitats”, ha assenyalat l’alcalde.

El Consell Rector de la Xarxa Innpulso està format per 9 ciutats (3 grans, 3 mitjanes i 3 xicotetes), de les quals, en el ple d’aquest dimecres, es renovaran un total de 5 (1 gran, 3 mitjanes i 1 xicoteta). En la categoria de ciutats grans només es renova una plaça i a ella opten, a més de Castelló, les ciutats de València, Gijón, Oviedo i Terrassa. “Amb tot el respecte a la ciutat de València, a la qual hem donat el nostre suport com a Capital Europea de la Innovació 2020, en aquest cas només podem votar una ciutat per al Consell Rector i pensem que Castelló, que s’ha incorporat recentment a la Xarxa Innpulso, mereix estar en aquest òrgan perquè puguem treballar conjuntament en el nou marc europeu d’innovació i desenvolupament sostenible”.

Quant a les ciutats mitjanes, en aquesta categoria opten dos municipis de la Comunitat Valenciana, Alcoi i Paterna, als quals Vila-real donarà el seu vot. Finalment, en la categoria de ciutats xicotetes el suport de l’Ajuntament de Vila-real serà per a l’Ajuntament de Salinas.

Respecte a la Presidència de la Xarxa Innpulso, únicament s’ha presentat una candidatura conjunta formada per les ciutats d’Ermua i Viladecans.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací