Vila-real aprova entre retrets una modificació de crèdits de 700.000 euros per a pujar l’1% del sou dels funcionaris

La quantia inclou l’amortització de préstecs i els fons per a plans d'ocupació

2036

La quantia també inclou l’amortització de préstecs bancaris i es realitza amb càrrec a altres partides de Serveis Públics, Economia o Publicitat i Propaganda. Cal tenir en compte que el 69% de la modificació es va a destinar a crear ocupació. Ha sigut només un punt però ha donat per a prop de quaranta minuts en el que han destacat els retrets de l’oposició, a pesar que ha sigut ratificat per unanimitat per tots els grups.

ActualitatDiària/S.N.

L’Ajuntament de Vila-real ha celebrat un nou Ple extraordinari en el qual s’ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdits per valor de 700.000 euros aproximadament, que permetrà fer front a diverses qüestions pendents abans d’aprovar els nous comptes del 2018. La regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, ha sigut l’encarregada de detallar l’operació i en primer lloc ha demanat disculpes als regidors “per haver convocat el ple amb tanta urgència”. Ha sigut només un punt però ha donat per a prop de quaranta minuts en el que han destacat els retrets de l’oposició, a pesar que ha sigut ratificat per unanimitat per tots els grups.

En primer lloc, part d’aquesta quantitat es destinarà a les aportacions municipals que l’Ajuntament ha d’aportar als programes de foment d’ocupació en concepte de salaris i de les quotes de cotització a la Seguretat Social. D’aquesta manera, es garanteix l’arribada de nous plans d’ocupació, després d’un any històric en el qual la ciutat ha gestionat 3,6 milions en aquesta matèria, que han beneficiat a 400 famílies, gràcies a l’ajuda de la Generalitat Valenciana. Així mateix, una altra part dels 700.000 euros és per a fer front a l’increment de l’1% del salari del personal municipal, que es deu de gener a novembre del passat any i un altre apartat més s’aporta per a l’amortització de préstecs bancaris.

Captura de pantalla 2018-03-29 a las 9.07.14Tot açò es realitza amb càrrec a altres partides”, tal com afirma la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, qui detalla que els diners ixen de partides com Serveis Públics, Economia o Publicitat i Propaganda, entre d’alares. “Cal tenir en compte que el 69% de la modificació es va a destinar a crear ocupació, una de les nostres màximes preocupacions, i anem a seguir apostant per presentar-nos a totes les ajudes i beques que sorgisquen en aquesta matèria”, assegura.

Per la seua banda, l’alcalde, José Benlloch, destaca que “allò que avui aprovem ens permetrà tornar a concursar en el projecte Avalem, que en 2017 ha permès que molts veïns tinguen una nova oportunitat laboral, que se sufraguen en la seua major part amb càrrec a les arques de la Generalitat”. A més, ha agraït als membres de l’oposició “la seua unanimitat a l’hora de donar llum verda a aquest punt, ja que estem donant eixida a un apartat molt important que havia d’estar aprovat abans que entre en funcionament el pressupost de 2018, garantint estabilitat”, al mateix temps que ha recordat que “ací no hi ha imprevisió, sinó una situació molt difícil que estem travessant”.
Des de Ciutadans, Domingo Vicent, ha indicat que no podem més que votar que ‘sí’ i ha agraït als funcionaris la paciència que han tingut fins al moment, malgrat que si haguérem tingut pressupost, es podria haver efectuat el pagament abans, a més que sempre responsabilitzen a les sentències de la situació, quan les coneixen des de fa temps i no són imprevistos”. Per la seua banda, el Captura de pantalla 2018-03-29 a las 9.11.15portaveu de Compromís, Xavi Ochando, ha reconegut l’esforç i la responsabilitat de l’equip de govern, “ja que en comparació a l’executiu central, que està extorsionant als grups polítics amb les pensions per a aprovar el pressupost”. “Nosaltres sempre hem defensat els treballadors d’aquesta casa i vam reincorporar als 23 treballadors que el PP va acomiadar de forma il·legal del Servei Municipal d’Esports, perquè pretenia privatitzar-lo”, ha assenyalat Ochando, qui ha recalcat els 3,6 milions que han arribat a Vila-real gràcies a la Conselleria d’Economia Sostenible i dels quals l’Ajuntament ha aportat 800.000 euros, i que han beneficiat a prop de 400 famílies de la ciutat. “Ens hem presentat a la convocatòria de la Generalitat i hem consignat la inversió dins dels comptes a pesar que no sabem si ens la concediran”.

Captura de pantalla 2018-03-29 a las 9.16.41El portaveu del PP, Héctor Folgado, ha retret amb duresa que el personal municipal no haja cobrat encara l’increment salarial. “En gener ja es podria haver aprovat, però no han fet fins ara que és que la premsa s’ha fet ressò de la situació dels afectats, però s’han oblidat dels emprenedors, els regants, els joves i les escoles infantils i els veta”. Vila-real no té pressupost, ni Govern ni expectatives de futur amb aquest equip”, ha lamentat. Així mateix ha criticat que es tracta de l’únic consistori que ha acabat l’any amb dèficit i uns romanents de cinc milions. “Tots tenen superàvit menys Vila-real i ja pensen en els comptes de 2019 i açò és una clara evidència que no saben gestionar”.
L’alcalde, José Benlloch, s’ha dirigit als dos grups de l’oposició. En primer lloc a Cs al que ha aclarit que la pujada del personal públic Captura de pantalla 2018-03-29 a las 9.19.08no és una paga extra, “aquesta ja l’hem cobrada tots, inclòs vosté”. “I no s’ha fet abans per no es va aprovar fins a juliol perquè no teníem pressupostos generals. Els plans d’ocupació van eixir en abril i per tant tampoc podien estar previstos en els comptes. Pel que fa a les sentències judicials, fins que no són firmes no es poden consigna les quantitats, ja que el cas del jurat d’expropiació, els propietaris reclamaven onze milions, enfront dels quatre que vam pagar, si haguérem hagut de reservar onze, no podríem haver fet res en l’Ajuntament més que baixar la persiana”. I al PP li ha dit que para de donar lliçons. “Cap ajuntament ha patit el PP que hem tingut ací, com hem transmeten des d’altres localitats i per això tenen la sort d’estar ja pensant en 2019. Si haguérem executat tot el pressupost de 2017, possiblement ens haurien intervingut per arribar al límit del 110%, que no el 75%, com va dir l’altre dia un regidor popular, i haguérem tingut cinc milions de dèficit en lloc de 700.000 euros”.

“En lloc de ser tan llestos i criticar, perquè no aporten alguna idea? “Vostés creuen que a mi m’agrada convocar un ple en dijous sant?”. “No és la meua intenció però no hi ha més remei i hi haurà més com aquest”, ha sentenciat. Benlloch ha afegit la dificultat de la nova llei de contractació, amb la qual no es podran fer factures i tots els contractes i les licitacions hauran d’estar contemplades en el pressupost, el que generarà un gran estrés als ajuntaments. Afortunadament es va aprovar un decret que permetrà flexibilitzar l’aplicació de la norma i facilitar els tràmits”.

Captura de pantalla 2018-03-29 a las 9.10.00Des de Cs han assegurat de nou que tenien entés que en la partida d’imprevistos i no classificats, en la qual hi havia prop d’un milió d’euros estava inclòs l’1%. “Fins i tot vam aconsellar que la partida fóra major. I vull aclarir que al nostre grup no ens molesta acudir a un ple urgent, sinó no comptar amb la documentació i assabentar-nos per premsa d’assumptes d’importància.

Davant les acusacions d’Héctor Folgado, que ha insistit que en el mes de gener ja es podria haver realitzat el pagament als treballadors públics, l’alcalde ha demanat a l’interventor municipal que intervinga, valga la redundància, per a explicar el que havia succeït. “És cert que estava inclòs en el fons de contingència però per diversos problemes tècnics no va haver temps d’aprovar la nòmina no hem pogut fer-ho”, ha manifestat el funcionari.

Es pot veure la inusual intervenció en el següent enllaç:

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací