Vila-real coordina tres àrees per garantir la seguretat en els accessos als centres escolars

565

Educació, Seguretat Ciutadana i Serveis Públics es reuneixen per analitzar les necessitats dels col·legis

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real treballa per a donar resposta a les necessitats dels centres escolars de la ciutat amb la finalitat de garantir el control i la seguretat en els accessos, complint amb les mesures de prevenció per la Covid-19 establides per les autoritats sanitàries de cara a l’inici del nou curs escolar. La primera tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, s’ha reunit amb la regidora d’Educació, Aida Beteta, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, per a coordinar als tres departaments d’acord amb les peticions realitzades pels centres educatius de la ciutat en relació a la millora i control d’aquests accessos.

Aquest assumpte és un dels eixos del Pla de tornada física a l’escola activat per l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, fa ja diverses setmanes per a atendre, en la mesura de les possibilitats de l’Ajuntament, les necessitats dels centres educatius de la ciutat en aquest inici de curs marcat per la situació de la crisi sanitària, tal com es va comprometre el primer edil en la reunió mantinguda amb els directors i directores d’aquests centres el passat 6 d’agost.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha explicat que en la reunió de coordinació de les tres àrees “hem analitzat les necessitats i peticions plantejades pels responsables dels centres escolars tenint en compte que de cara a aquest curs en moltes de les instal·lacions educatives de la ciutat s’haurà d’habilitar nous punts d’entrada i eixida per a assegurar el compliment de les mesures de prevenció sanitària com la distància social i evitar aglomeracions”. En aquest sentit, des de l’Ajuntament ja s’estan fent treballs per a instal·lar tanques en alguns d’aquests nous accessos perquè “siguen el més segurs possibles tant per a l’alumnat com per als pares i mares que acudeixen a portar o recollir als menors cada dia”, tal com ha remarcat Gómez.

Respecte a la presència d’agents de la Policia Local en les hores d’entrada i eixida per a regular el trànsit i controlar la seguretat, tenint en compte que en aquest curs hi haurà molts més punts d’accés, la responsable municipal ha recordat que “tenim una plantilla policial molt minvada. Estem fent tot el possible i estudiarem totes les peticions per a intentar donar resposta en la mesura de les nostres possibilitats amb la presència policial o amb la instal·lació d’elements de protecció”.

Finalment, la regidora ha avançat que durant la setmana vinent l’Ajuntament mantindrà un nou contacte amb els centres educatius per a anar avaluant les mesures a adoptar. Cal recordar que el Pla de tornada física a l’escola, amb el qual l’Ajuntament pretén donar resposta a les principals preocupacions i problemàtiques que els centres escolars detecten de cara a aquest inici de curs, compta amb cinc eixos: espais, conserges, recursos per als col·legis concertats, neteja i seguretat en accessos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací