Vall d’Uixó participa en el programa Jove Oportunitat per a millorar la inserció laboral de joves sense estudis

Els participants seran proposats pels tres IES i el Seafi, el servei municipal d'atenció a les famílies i la infància. 

1342

ActualitatDiària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el programa Jove Oportunitat (JOOP), un nou recurs educatiu que començarà a meitat de febrer. La regidora d’Educació, Carmen García, ha destacat que la Vall d’Uixó és un dels 50 municipis valencians que participen en aquest projecte pilot, conjuntament amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), i del que es beneficiaran 15 joves entre 16 i 21 anys. 

Aquesta iniciativa “durà a terme accions d’orientació” amb aquestes persones que “van abandonar el sistema educatiu en el seu moment i no tenen cap titulació”, la qual cosa suposa “que es troben amb moltes dificultats per a accedir al mercat laboral”, tal com ha explicat García. Els participants seran proposats pels tres IES i el Seafi, el servei municipal d’atenció a les famílies i la infància.

Aquest programa impulsat per la el Consell respon a “les tristes estadístiques de fracàs escolar”, que a la Comunitat Valenciana “superen la mitjana nacional”. Així, un equip de psicòlegs i experts en coaching juvenil treballaran amb aquests joves per a “donar-los una nova oportunitat per a joves que no tenen formació ni treball”, tal com ha assenyalat la edila.

Els mòduls que s’impartiran a través de JOOPseran projecte de vida, desenvolupament personal, desenvolupament social, projecte professional, reenganxament al sistema educatiu amb l’objectiu de preparar la prova d’accés a cicles formatius i respecte a la convivència.

Les sessions de quatre hores diàries tindran lloc en l’Aulari de la EPA i EOI de l’Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja, “perquè estiguen en contacte amb aquests recursos formatius i facilitar la seua formació i que s’integren de nou en el sistema educatiu”, ha finalitzat García.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací