La Vall d’Uixó permet fraccionar el pagament de l’IBI en set mesos un altre any

L'actual equip de govern va implantar aquesta mesura "per a facilitar aquest desemborsament als veïns i veïnes" segons Ferreres

1308

ActualitatDiària

L‘Ajuntament de la Vall d’Uixó permet per tercer any consecutiu fraccionar el pagament de l’IBI d’urbana en set mesos. L’actual equip de govern va implantar aquesta mesura “per a facilitar aquest desemborsament als veïns i veïnes”, ja que anteriorment el màxim eren cinc mesos, tal com ha explicat el regidor d’Hisenda, Javier Ferreres.

Els resultats d’aquesta decisió han sigut “molt positius” i al costat de l’augment del període d’ajornament del pagament “quan ja existeix un deute” han fet que es reduïsquen els impagaments. Així, en 2017 la recaptació d’IBI ha sigut del 91,60%, quan en 2014 estava en el 85,02%, la qual cosa suposa que els ciutadans mantenen una menor morositat amb el consistori.

Açò significa que “cada vegada hi ha menys persones que no poden afrontar el pagament de la contribució, que sabem que suposa un gran esforç per a moltes famílies, per la qual cosa hem impulsat aquest tipus de mesures per a facilitar-ho”, ha afirmat.

Les persones que ja van sol·licitar aquest fraccionament l’any passat o l’anterior no han de tornar a realitzar aquest tràmit, ja que se’ls aplicarà automàticament. No obstant açò, el termini per a sol·licitar nous fraccionaments o domiciliacions (que tenen una bonificació del 4%) en la planta baixa de l’ajuntament finalitzarà el 15 de març.

Enguany l’IBI d’urbana baixa un 1,20% en tots els rebuts. Aquest impost es redueix “per tercer any consecutiu, des que estem en el govern”. En aquest sentit, l’edil ha destacat que la línia de l’actual executiu local és “molt clara, perquè després de vuit anys de pujades amb el PP ara porta tres anys baixant”.

“Sabem que és un tribut alt, però la situació econòmica solament ens permet fer reduccions moderades per a garantir l’estabilitat pressupostària”, ha assenyalat Ferreres, qui ha afegit que “encara que puguen semblar baixades xicotetes de manera individual, l’Ajuntament ha deixat de recaptar més d’un milió d’euros en aquests tres anys per aquest concepte i seguim treballant a sanejar els comptes perquè les baixades puguen ser més significatives”.

El regidor d’Hisenda ha demanat al Govern d’Espanya que “tanque els pressupostos de l’Estat” i “legisle sobre l’impost de plusvàlues” perquè “tots els ajuntaments hem tingut problemes per a elaborar els pressupostos municipals perquè no s’ha modificat la Llei d’hisendes locals ni sabem què passarà amb aquest impost”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací