La Comunitat Valenciana tanca el seu cicle d’alta velocitat amb l’AVE en totes les províncies

1423

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha inaugurat l’últim tram del tren de Alta Velocitat (AVE) de la Comunitat Valenciana. En el seu discurs, Rajoy ha afirmat que la promoció de bitllets a 25 euros en l’AVE Castelló Madrid es perllongarà fins a l’11 de març en atenció a les Festes de la Magdalena. Però també ha parlat del Corredor Mediterrani, Corredor Cantàbric – Mediterrani, Rodalies i carreteres. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat millores.

EM/XT/SB/ ActualitatDiària

L‘AVE ha arribat per primera vegada a la capital de la Plana. Amb l’arribada de l’AVE es tanca el cicle de trens d’alta velocitat a la Comunitat Valenciana. El president del Govern, Mariano Rajoy ha arribat amb ell a Castelló amb mitja hora de retard, però amb cara de tenir ‘els deures fets’ Venia acompanyat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, la consellera de Territori, Mª José Salvador, i nombrosos convidats, entre els quals es trobaven polítics i empresaris.

A la seua arribada a Castelló ha sigut rebut a peu de via per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que li ha donat la benvinguda a la ciutat. Una vegada en la planta superior, la recepció s’ha desenvolupat en una carpa instal·lada al costat de la porta sud de l’Estació on, pràcticament, no cabia una agulla.

En aquest acte solament hi ha hagut dos parlaments. El del president de la Generalitat, Ximo Puig i el del president del Govern, Mariano Rajoy. I l’encreuament, amb un estira i arronsa entre tots dos presidents, l’autonòmic i el nacional, no ha pogut ser més efectiu.
En el seu discurs Puig ha felicitat al Govern per l’arribada de l’AVE a Castelló però ha demanat la millora dels Rodalies amb un servei que incloga també el nord de la província, el Corredor Mediterrani, la millora de les carreteres i, per descomptat, el finançament.

Però Rajoy venia preparat. El primer colp d’efecte, durant la seua intervenció, ha sigut el d’anunciar que l’oferta promocional dels bitllets de l’AVE es perllongarà fins a l’11 de març, dia en el qual culminen les Festes de la Magdalena de Castelló… “com m’ha demanat l’alcaldessa… i bé, també molts altres”.

Al llarg del seu discurs, el president va començar per parlar de l’ocupació i la prosperitat econòmica del país en aquests moments. Posteriorment va referir a l’AVE de Castelló, amb totes les seues virtuts, perquè permetrà escurçar la distància en temps entre Madrid i Castelló a les dues hores i mitjana de durada.

Rajoy, que va fer referència a les 16 visites realitzades pel ministre de Foment a la Comunitat Valenciana, durant l’últim any, no va deixar escapar l’ocasió per a respondre també a les reivindicacions de Ximo Puig amb els projectes i programes que té plantejats el Govern. Perquè “l’AVE és important per a Castelló, com també ho és per a tota Espanya”. Un compromís, per al qual, com ja anunciara el ministre de Foment anteriorment a Castelló, comptarà amb el ‘tercer fil’, o tres carrils en cada sentit, entre Castelló i València, per a facilitar així les connexions entre les dues ciutats, tant pel que fa al tràfic de viatgers com el de mercaderies, i a la curta i llarga distància.

El president va posar sobre la taula una sèrie d’anuncis que, si bé, no són totalment nous, perquè ja els va anunciar amb anterioritat el ministre Íñigo de la Serna, si van sonar més propers en boca del president del Govern.

Rajoy, va confirmar de nou la creació de la doble plataforma AVE entre València i Castelló, també segueix avant, amb una inversió d’1.170 milions d’euros.

El “Corredor Mediterrani”, ha dit Rajoy “és una qüestió d’Estat”, i les infraestructures són fonamentals per a vertebrar el territori, potenciar l’economia l’evolució social i el turisme.
En el seu discurs, Rajoy va anunciar els projectes d’AVE que entraran en servei al llarg d’enguany, i a les inversions del Corredor Mediterrani, perquè “com bé diuen les associacions empresarials de la Comunitat, apostar pel Mediterrani és apostar per Espanya”.

Rajoy va recordar en la seua compareixença, els últims programes aprovats per a la modernització i millora del ferrocarril de Rodalies, entre els quals es troben el Pla Rodalies de la Comunitat Valenciana i la Declaració d’Interès Públic de les línies que seran finançades per l’Estat malgrat ser deficients.

Tots dos programes beneficiaran als rodalies de Castelló, va declarar Rajoy. El primer, perquè està dotat amb 1.436 milions d’euros a invertir d’ací a 2025; dels quals quasi 960 milions se centren en la província de Castelló i en la millora de les seues connexions.

I en el segon, perquè introdueix per fi la possibilitat de generar sistemes de finançament estatal per als usuaris del transport de la zona nord de Castelló en un transport que, com ha manifestat, utilitzen més de 65.000 persones.

Entre dada i dada, el president va canviar de terç, es va referir al Corredor Cantàbric Mediterrani, que enllaçarà la Comunitat i Castelló amb l’interior i amb el nord, i va recordar la inversió aprovada per a la línia Sagunt-Teruel-Zaragoza.

També va parlar de la necessitat d’invertir en el transport ferroviari de Mercaderies, una assignatura que, malgrat tots els esforços encara reclama molta atenció. Per a açò va fer referència al programa de fons de Ports de l’Estat, que aconseguiran la connexió dels Ports espanyols, entre ells els de la Comunitat Valenciana.

I va finalitzar pel tema de les carreteres, on es va referir a la prolongació de l’Autovia que connecta València amb Castelló per l’interior, fins a Tarragona. Concretament, va indicar, al llarg d’enguany s’aprovarà el Projecte d’Impacte ambiental.

Dades d’AVE Madrid Castelló

L’AVE Madrid-Castelló començarà el servei comercial demà dimarts. Renfe programa 4 nous serveis Au diaris (2 per sentit) i 2 Intercity (1 per sentit) entre ambdues ciutats. Així mateix, es manté l’actual servei Alvia que efectua el trajecte Castelló-Madrid-Gijón diàriament, per la línia d’alta velocitat.

D’aquesta manera, el millor temps de viatge entre Madrid i Castelló serà de 2 hores i 32 minuts. La reducció del temps de viatge serà de 37 minuts en relació amb el millor temps actual. L’oferta total de places es cuadruplica amb els nous serveis, amb un total de 2.550 places, en dia laborable, la qual cosa suposa 1.900 noves places en relació amb l’oferta anterior.

Campanya promocional de llançament fins a Magdalena

Renfe ha llançat una campanya promocional amb motiu de la inauguració del servei AVE entre Madrid i Castelló. L’oferta especial permet viatjar entre ambdues ciutats des de 25 euros per trajecte i, entre Conca i Castelló, el preu serà des de 20 euros.

La companyia ofereix aquests preus especials en la compra dels bitllets fins al 31 de gener. Fins a aqueixa data, podran adquirir-se bitllets promocionats a 25 i 35 euros, fins a l’11 de març, dia en el qual finalitzen les Festes de la Magdalena de Castelló. L’oferta s’aplica també en el nou servei Intercity.

Pel que fa als preus, el bitllet senzill amb Tarifa Flexible (el preu base d’un bitllet) d’AVE entre Madrid i Castelló tindrà un cost de 80,70 euros en classe turista. No obstant açò, com és habitual Renfe posarà a la venda una sèrie de bitllets promocionals amb significatius descomptes de preus d’entre el 30 i el 70 per cent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací