La Universitat per a Majors de l’UJI tornarà a ser presencial

664

Les dependències de direcció i gestió se situaran en l’espai de l’Àgora a partir de setembre

S. Barberá/Actualitat Diària

La Universitat per a Majors de la Universitat Jaume I tornarà a ser presencial el pròxim curs. Així ho ha manifestat la directora de la Universitat per a Majors, Elsa González, el pròxim curs 2021-22 tornem a una oferta ‘prepandèmia’, és a dir en oferta presencial al campus de l’UJI en el Grau en Ciències Humanes i Socials estructurat en tres cursos acadèmics i en tres postgraus. Aquests són un transversal sobre ‘Una visió humanística’ i dos específics sobre ‘L’humor i l’espectacle a la societat’ i ‘Expressions i imatges del Poder’.

Al costat d’aquesta oferta, González ha afegit que al mateix temps en les seus que té la Jaume I s’impartirà amb presencialitat també el Grau en Ciències Humanes i Socials. I a més està oferta es complementarà amb formació en habilitats lingüístiques i en noves tecnologies, així com tallers formatius al llarg de tot l’any.

El procés de preinscripció per al curs que ve va finalitzar el 25 de juny i la matrícula es formalitzarà al setembre. En el cas que queden places vacants al setembre s’obrirà un altre torn de preinscripció.

Com a novetat per al pròxim curs, les dependències de Direcció i Gestió de la Universitat per a Majors passen a estar situades en l’espai de l’Àgora de la universitat a partir del mes de setembre.

Balanç i graduació del curs 2020-21

El programa de formació permanent de la Universitat Jaume I ha dut a terme l’oferta formativa d’aquest curs adequant-se a la situació sanitària generada per la Covid-19. En el curs 2020-2021, s’han inscrit en el programa de formació permanent de l’UJI 483 persones en el primer trimestre i 327 en el segon quadrimestre. En els espais de la ciutat de Castelló han sigut 267 estudiants en el primer trimestre i 188 en el segon quadrimestre, mentre que a les aules per a majors de les seus de la Universitat (Seu de l’Interior, Seu del Nord, dels Ports i del Camp de Morvedre) s’han inscrit 216 persones en el primer trimestre i 139 en el segon quadrimestre.

Elsa González, directora de la Universitat per a Majors.

Aquest curs la docència troncal ha comptat amb 1.070 hores i formació en aptituds tecnològiques i lingüístiques, amb 365 hores, amb 173 inscripcions al campus de Castelló i 68 a les aules per a majors de les seus, un 80% de l’alumnat s’ha mostrat interessat a aprendre noves tecnologies i idiomes.

Dins del seu vessant d’investigació i en el context europeu dels programes Erasmus+, la Universitat per a Majors participa en diversos projectes. Durant aquest curs, ha finalitzat el projecte Ontrain que ha promogut la innovació en eines i models pedagògics dirigits a persones majors.

També s’està duent a terme el projecte Senguide amb dos objectius de gran abast. D’una banda, pretén donar a les persones majors l’oportunitat tant de continuar formant-se com de compartir els seus coneixements i habilitats en línia. D’altra banda, es pretén millorar els coneixements i adquirir més experiència sobre l’ús dels sistemes de gestió de l’aprenentatge per part dels alumnes majors i dels autors majors.

Finalment, el projecte LIVEeLEARN: educació experiencial en línia en adults, que s’estendrà fins a febrer de 2022, consisteix en la creació d’una eina d’avaluació dirigida a l’alumnat, professorat i organitzacions basades en les competències DigComp i DigCompEdu de la Unió Europea.

L’UJI va celebrar els actes de graduació de l’alumnat de la Universitat per a Majors dels cursos 2020-2021 i 2019-2020 el passat 9 de juliol. En l’acte, la vicerectora d’Estudis i Docència de l’UJI, Isabel GarcíaIzquierdo, i la directora acadèmica de la Universitat per a Majors, Elsa González, van lliurar els diplomes als graduats i graduades universitaris sèniors de les dues promocions.

 

Fotos: Damián Llorens (UJI)

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací