Els sindicats i Ascer segellen el conveni col·lectiu per a 2021 abans de tornar a negociar a la tardor

474

L’acord que contempla un increment salarial del 2,7 per cent dona cobertura legal a 16.000 treballadors i a 230 empreses del clúster ceràmic i obri una treva

Ramón Pardo/Actualitat Diària

Amb el repte de prolongar la vigència dos anys més i el compromís de tornar a asseure’s a negociar aquesta tardor, la patronal ceràmica Ascer, UGT i Comissions Obreres (CC.OO.) van ratificar amb la seua signatura l’acord de conveni col·lectiu pel qual resta d’any. Un acord que donarà cobertura legal a 16.000 treballadors i 230 empreses. S’obri una mínima treva per a reprendre unes negociacions que es preveuen tan dures i complicades com les 12 que van precedir al preacord aconseguit el passat 13 de juliol i ratificat per les assemblees dels sindicats.

L’acord ratificat avui inclou una pujada salarial del 2,7% per a enguany, el manteniment de la jornada laboral anual en les 1.776 hores actuals, una retribució dels permisos contemplats en actual article 35 equiparable a salari real i no prenent de referència el salari base.

El conveni del taulell per a 2021 ha salvat en l’últim moment una vaga indefinida convocada pels sindicats. Ara, els agents socials disposaran d’un temps extra per a reconduir les negociacions. Unes negociacions marcades per la incertesa sobre el desenvolupament de l’economia internacional, com apunten des de la patronal.
“Una incertesa reconeguda per totes les parts”, com apunta la representació de les empreses en un comunicat.

Amb aquest acord es “aparquen, temporalment, la pràctica totalitat de les pretensions de cada part, permetent que el sector continue per la senda de la recuperació”, afig Ascer.

En l’horitzó, les empreses tenen la fira Cersaie on podran calibrar com es pot desembolicar el sector en els pròxims mesos. En l’horitzó dels representants dels treballadors s’aveïnen uns mesos de dures negociacions, com les que van mantenir aquests últims sis mesos en la Taula de Negociació del V Conveni Col·lectiu per a la Indústria de Taulells, Paviments i Rajoles Ceràmiques de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací