La Unió de Llauradors adverteix sobre la presència de màfies organitzades per al robatori de cítrics

L'organització  va a sol·licitar la convocatòria urgent de la Junta de Seguretat Autonòmica, dependent de la Delegació de Govern

1195

ActualitatDiària

LA UNIÓ de Llauradors detecta un augment dels robatoris de cítrics en el camp durant els últims dies degut sobretot a les millors cotitzacions que la fruita té durant aquesta campanya i assenyala que la majoria són efectuats per màfies organitzades.

L’organització  va a sol·licitar la convocatòria urgent de la Junta de Seguretat Autonòmica, dependent de la Delegació de Govern, davant la proliferació d’aquests robatoris i el seu modus operandi.

Els últims robatoris ocorreguts per exemple en el Camp del Túria revelen que els lladres són professionals tant pel volum sostret com per la manera de fer-ho i el transport emprat. En un dels robatoris ocorregut a Bétera es van portar 8.000 quilos de taronges Lane Late i aquesta quantitat només pot ser furtada per diverses persones alhora.

Els lladres a més en lloc d’arrancar les taronges a “estirada”, ho han fet amb tisores, en un clar indici que la destinació de la fruita pot ser un magatzem il·legal o mercats ambulants. Un altre dels mètodes que revelen que pot ser objecte de màfies és el transport utilitzat, doncs no pot tractar-se d’un cotxe o furgoneta, sinó d’un vehicle de major grandària com un camió.

LA UNIÓ és conscient de la labor que exerceixen les diferents forces de seguretat i policies, així com agraeix el treball dels grups Roca, però cal anar més enllà en la prevenció de la comercialització i distribució de productes procedents de robatoris en el camp. És absolutament necessari que les Administracions Públiques reforcen més la vigilància en el camp i que els municipis amb els seus Policies Locals s’impliquen també, ja no només vigilant els camins rurals i parcel·les, sinó també inspeccionant els mercats ambulants, fruiteries i mercats per a comprovar la procedència del fruit i la seua traçabilitat i procedència, sol·licitant el document DATA i comprovant que no estiga falsificat.

Aquesta Organització Professional Agrària insisteix per tant en la necessitat de coordinar totes les policies i forces de seguretat i en aquest sentit recorda que els efectius de la policia local en els diferents municipis posseeixen competències en l’àmbit rural des de l’entrada en vigor el passat 4 de gener de la Llei de la Generaitat de Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana. La normativa contempla de forma explícita, a instàncies de LA UNIÓ, entre les funcions dels cossos policials locals la prevenció i actuacions per a evitar la comissió d’actes delictius en les zones rurals.

LA UNIÓ reitera que és fonamental per a atallar els robatoris controlar i vigilar els magatzems pirates o fantasmes que es dediquen a comercialitzar fruita furtada dels camps, així com els mercats ambulants o fins i tot algunes fruiteries sospitoses de comercialitzar fruita sostreta.

Ramón Mampel, secretari general de LA UNIÓ, assenyala que “tan important és vigilar els termes municipals en temporada de recollida dels cítrics, com augmentar el control dels diversos magatzems sospitosos de treballar amb cítrics furtats o els mercats ambulants. Si eradiquem açò haurem avançat bastant en aquesta xacra que suposen els robatoris per als llauradors”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací