Una trentena de docents de tota Espanya han visitat aquest matí l’IES Jaume I de Borriana

683

Tots ells han pogut conéixer el model i experiència d’emprenedoria i innovació educativa desenvolupats pel centre públic

Actualitat Diària

Una trentena de docents de tota Espanya han visitat aquest matí l’IES Jaume I de Borriana per a conéixer el model i experiència d’emprenedoria i innovació educativa desenvolupats pel centre, com a institut públic de referència a treballar la docència compartida des de primer de l’ESO dins d’un context de treball per projectes interdisciplinars.

La visita s’emmarca en el programa ‘Expedicions Pedagògiques’ que promou la Fundació Princesa de Girona des del curs 2017-2018, dirigides a docents de tot Espanya, amb el doble objectiu de donar a conéixer les millors pràctiques d’emprenedoria educativa, perquè suposen una font d’inspiració per a altres centres, i també per a fomentar la consolidació d’una xarxa espanyola de líders en innovació educativa compromesos en la transformació del sistema.

Durant la visita, els 30 docents han pogut conéixer els nous mètodes de l’IES Jaume I de Borriana i dialogar amb el professorat i amb l’alumnat per a recopilar les idees més interessants i estudiar l’aplicabilitat. També han pogut comprovar que l’institut té un protagonisme especial amb la xarxa que han construït amb agents externs al centre, gràcies a projectes d’aprenentatge servei, i també han valorat la manera d’enfocar el cicle superior de Formació Professional d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies.

Els viatges pedagògics reuneixen un màxim de trenta docents procedents de diferents comunitats autònomes. En aquesta experiència es visiten alguns dels models més interessants i es presenten experiències transformadores de centres de diferents nivells educatius, Infantil, Primària i Secundària, i inclou tallers i espais de debat i reflexió amb agents de canvi externs al context educatiu.

En definitiva, és tracta d’una ruta per a fer una autèntica immersió en el treball del talent emprenedor a l’aula. Fins ara, s’han realitzat tres expedicions pedagògiques. La primera a Andalusia, la segona al País Basc i la tercera a Galícia, la quarta s’està desenvolupant a la Comunitat Valenciana, durant aquesta setmana.

Concretament, a la Comunitat Valenciana dins de la programació s’han visitat, per a conèixer els models educatius, dos centres públics, l’IES Veles i Vents de Gandia i l’IES Jaume I de Borriana, també un centre privat, el Col·legi Mas Camarena de Paterna, i dos centres concertats, la Comarcal de Picassent i Trilema a la Pobla Llarga.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací