Un dron controla la platja de Casablanca d’Almenara per evitar aglomeracions

570

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almenara ha posat en marxa la vigilància a través d’un dron de la Platja Casablanca de la localitat amb l’objectiu de controlar l’aforament d’aquesta, aglomeracions, la distància de separació i col·laborar amb les tasques del servei de socorrisme de la platja, tal com ha explicat l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez. El dron estarà operatiu fins a la primera setmana de setembre. Aquest sistema també s’està utilitzant en algunes platges de localitats pròximes.

El dron estarà operatiu en horari de platja i realitzarà eixides cada 15 minuts per a recórrer de punt a punt el litoral i actualitzar la informació de manera permanent, per al que compta amb una aplicació que calcula l’aforament i les distàncies, avisant de les incidències que es detecten al punt de control, que serà la Posta Sanitària.

Al mateix temps, el dron també realitzarà labors de suport als socorristes i al servei de vigilància, perquè si detectara alguna incidència o que alguna persona té problemes, disposa de dos salvavides que llançaria al moment, unflant-se en entrar en contacte amb l’aigua, la qual cosa agilitaria les tasques de rescat. El dron té una càmera, però no gravarà, sinó que anirà realitzant fotogrames que el controlador anirà veient en el lloc de socorristes per a detectar el que succeeix i llançar els avisos pertinents.

Finalment també incorpora un potent altaveu per a emetre avisos als banyistes, com el cas d’excés d’aforament, condicions de la platja, bandera que oneja en el dia, consells, o de la presència de meduses, així com qualsevol avís d’interés.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací