Un any des de l’arribada de l’últim creuer al Port de Castelló

502

Actualitat Diària

Es compleix un any de l’últim desembarcament de l’arribada de l’últim creuer al Port de Castelló. El Marella Dream, de la companyia creuerista britànica que porta el mateix nom, va atracar en el moll de Llevant el 7 d’octubre de 2019 amb més de 2.000 persones abordo entre els passatgers i la tripulació.

Amb aquest vaixell es donava per finalitzat un any rècord en el que a creueristes es refereix. Prop d’unes 10.000 persones van arribar a Castelló entre maig i octubre del passat exercici en cinc vaixells diferents que operaven rutes pel Mediterrani, quan el coronavirus encara no donava indicis de ser tota una realitat tant econòmica com social.

El passat estiu, pesi a l’intent de les administracions per captar algun navili, el moll de Llevant es va quedar desert per l’Estat d’Alarma i perquè el Govern va prohibir indefinidament al juny qualsevol activitat creuerista amb passatgers abordo amb l’objectiu d’evitar contagis.

Ara, de cara al nou horitzó Castelló es marca de nou captar l’atenció de les navilieres i turoperadors per a portar a la província un mercat turístic en auge abans de la pandèmia.

La província buscarà aprofitar els seus atributs per a atreure als creueristes, que compleixen amb el perfil de turista d’avançada edat, que desestaciona el sector i que, habitualment, gasta diners en destí, la qual cosa repercuteix en la reactivació econòmica del territori.

Enfonsament de les dades a nivell nacional

Cal ressaltar que Espanya va ser el segon país del món amb major volum de turistes de creuers en 2019, però l’Estat d’Alarma i la crisi sanitària, van frenar de cop l’arribada de vaixells a les costes espanyoles.

Tan sols 11 vaixells van atracar en ports nacionals. Això sí, buits de passatgers, la qual cosa va representar un enfonsament del 77% fins al setembre passat. El nombre de creueristes al país es va reduir en 4,3 milions de persones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací