Desmantellada una red de 12 pedòfils que es dedicaven a la venta de material sexual infantil

506

Actualitat Diària

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una pàgina web que, presumptament, es dedicava a la venda de material d’abús sexual infantil i han detinguts a 12 pedòfils a Barcelona, Girona, Sabadell, Càceres, Albacete, Cadis, Castelló, Madrid, Màlaga, Múrcia, València i Portugal. L’administrador de la web es trobava al país lusità i va ser arrestat per agents de policia d’aquest país gràcies a les indicacions dels agents de la Unitat Central de Ciberdelinqüència. La posterior recerca sobre els usuaris del lloc web comercial va permetre la identificació i arrest dels pedòfils que intercanviaven el material sexual a través de missatgeria instantània. La recerca ha comptat amb el suport i col·laboració d’EUROPOL, INTERPOL i la Policia de Seguretat Pública de Portugal.
Col·laboració ciutadana

La recerca va començar gràcies a una informació ciutadana rebuda a través del portal www.policia.es/colabora.php que va posar als agents després de la pista d’un lloc web de distribució comercial de material pedòfil.

Els policies van procedir a l’anàlisi detallada de la web investigada, aconseguint dades que van permetre el rastreig i localització del seu administrador, un ciutadà resident a Portugal i que obtenia regularment quantiosos beneficis econòmics derivats d’aquestes activitats. Amb la finalitat de rendibilitzar el negoci, i obtenir importants guanys, oferien dos llits diferents: un d’ells és efectuar un pagament directe a través de monedes virtuals o de plataformes de gestió econòmica online, la qual cosa permet al visitant evitar la publicitat. El segon és interposar entre la pàgina i les imatges d’abusos sexuals a menors un intermediari publicitari. D’aquesta forma, cada vegada que algú accedeix a aquest enllaç, el creador de la web il·legal rep una petita contraprestació.

En determinar la seva ubicació a Portugal, la Policia Nacional va sol·licitar a través d’EUROPOL la col·laboració dels seus homòlegs en aquest país i, sobre la base de la informació facilitada pels agents de la Unitat Central de Ciberdelinqüència va ser detingut, ingressant posteriorment a la presó. La pàgina estava allotjada en un proveïdor de serveis i, davant el requeriment de les autoritats espanyoles, va ser desmantellada.

Identificació de dotze pedòfils al nostre país

No obstant això, els investigadors van continuar l’anàlisi de la web i van localitzar un apartat de grups de missatgeria instantània dedicat a material d’abús sexual infantil. D’aquesta manera es va aconseguir la plena identificació de la resta de pedòfils a Espanya que, havent entaulat contacte en la web, utilitzaven aplicacions de missatgeria a través de telefonia mòbil per a intercanviar material sexual de menors. Alguns d’ells exhibien actituds jocoses davant els abusos sobre nens i tenien un consum compulsiu del material il·legal.

Entre ells destaca la detenció d’un individu a Màlaga que era un dels membres més actius en aquests canals investigats i amb major volum de material il·legal compartit, un total de fins a 38 vídeos de nens de molt curta edat sotmesos a greus abusos sexuals. També crida l’atenció la presència un menor d’edat, arrestat a Barcelona, que havia compartit 49 vídeos i 9 fotografies de nenes molt petites en molt curt espai de temps.

Joventut dels pedòfils arrestats

Cal destacar la joventut dels detinguts, dels quals quatre eren menors d’edat i set estaven en la vintena i el telèfon mòbil era el mitjà principal de comissió del delicte. Els menors sovint disposen d’aquesta eina de connexió a Internet sense supervisió, i de fet, és l’instrument preferent per a això. Per això, des de la Policia Nacional s’aconsella que els menors sempre tinguin supervisió paterna sobre la seva activitat online, així com que es valori la necessitat de què disposin d’aquests terminals anés del seu domicili.

Els agents han acreditat que els investigats posaven en comú de consells per a eludir la seva responsabilitat penal, evitant ser detectats i intercanviant informació sobre canals que garanteixin al màxim la seva privacitat i seguretat. A més, i com és habitual, utilitzaven tant nomenclatura com contingut, codis i argot per a evitar cridar l’atenció sobre el material que realment albergava.

Durant la recerca, els agents van aconseguir identificar a més a dos ciutadans colombians, la informació dels quals es va remetre a través d’INTERPOL a aquest país perquè actuessin d’acord amb la seva legislació.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací