UGT i CCOO denuncien que Correos Castelló té dos positius de coronavirus i 18 treballadors en quarantena

685

En la Comunitat hi ha un total de 41 afectats i els sindicats lamenten que la situació es deu a l’exposició de la plantilla sense EPI durant més de 20 dies

Actualitat Diària

UGT Castelló-Sector Postal va ser la primera organització sindical a advertir públicament a l’Adreça de Correos sobre la necessitat urgent de crear un protocol d’actuació enfront del COVID-19 i adverteix que si el nombre de treballadors i treballadores infectats en Correos no ha augmentat més ha sigut perquè ells mateixos o, en algun cas, els mateixos responsables de l’oficines locals s’han vist obligats a comprar els seus propis equips de protecció (màscares, gels o guants) davant la falta de material des de l’inici de l’Estat d’Alarma.

UGT, sindicat majoritari de Correos a Castelló, ha cridat l’atenció al costat de CCOO sobre les elevades xifres de contagi i l’alt percentatge de treballadors/as afectats en Correus per coronavirus, l’empresa amb major plantilla del sector públic, 53.000 efectius. L’organització sindical ha denunciat que l’empresa està ocultant dades de treballadors/as afectats per COVID-19 des del passat 6 d’abril, per la qual cosa les xifres que es faciliten en data de hui, 15 dies després, es pressuposen superiors a les citades. Una maniobra que posa de manifest, novament, la falta de transparència i la nefasta gestió del president de Correus i que xoca frontalment amb la política de transparència de la resta de l’Administració i del propi Govern.

El sindicat assenyala que els números totals en tot l’Estat -els últims facilitats el 6 d’abril-, quasi 3.000 casos en total, dels quals 836 són treballadors/as amb casos positius i 2.200 en quarantena, situen a Correos (1.599% de la plantilla) unes 5 vegades per damunt de la mitjana de la població, col·locant al col·lectiu de Correos com el de major contagis del país, només per davall del sanitari (4,875%), i lleument per damunt de les forces i cossos de seguretat de l’Estat (1,588%).

UGT atribueix aquestes dades a l’alta exposició a la qual han estat sotmesos els treballadors i treballadores de Correos en les primeres setmanes de la crisi sanitària, des que es va decretar l’estat d’alarma, el 14 de març, i després de la decisió del president de la companyia, Juan Manuel Serrano, de mantindre coste el que coste el nivell d’activitat de l’empresa per veure en el comerç electrònic una oportunitat de negoci. El president, amb una decisió personal, contra el criteri d’una part del seu equip directiu, i d’UGT, va forçar a la plantilla a treballar sense mitjans de protecció (ni guants, ni gels, ni màscares, ni mampares), exposant a milers de treballadors/as al contagi.

La irresponsable decisió de Serrano, contravenint les pròpies recomanacions del Govern, ha comptat des d’un inici amb l’oposició frontal d’UGT, que va denunciar des d’un primer moment el risc al qual s’estava exposant a la plantilla. Després de dirigir-se per carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’RD de 29 de març va recollir part de les reivindicacions de tots dos sindicats, incorporant el servei públic postal com a essencial per al nostre país -alguna cosa que Serrano havia rebutjat en l’RD de 14 de març- i restringint l’activitat de Correos encara més i limitant-la a la prestació d’elements essencials i imprescindibles per a la ciutadania.

UGT continua exigint a l’adreça de Correos que, després de la garrotada rebuda des del Ministeri, rectifique les instruccions operatives que va imposar el passat 15 de març que, no sols han portat a la companyia pública, la major del país, al trist rècord de contagis per coronavirus, sinó que, a més, han generat un autèntic caos en la gestió. Per a l’organització sindical, tots els treballadors/as han de comptar amb mitjans de protecció (guants, gels desinfectants, màscares i mampares en els llocs d’oficines), reposició suficient dels mateixos i han de complir-se tant els protocols de desinfecció com els de quarantenes establits per les autoritats sanitàries per a baixar la corba de contagis postal. En cas contrari, l’activitat ha de paralitzar-se, ha recordat UGT.

2 casos positius en Correus a la província de Castelló i 41 a la Comunitat Valenciana

UGT Castelló-Sector Postal recorda que, ja el mes de gener, va ser la primera organització sindical a advertir públicament a l’Adreça de Correus sobre la necessitat urgent de crear un protocol d’actuació enfront del COVID-19 i que si el nombre de treballadors i treballadores infectats en Correus no ha augmentat més ha sigut perquè ells mateixos s’han vist obligats a comprar els seus propis equips de protecció (màscares, gels o guants) ja que els equips propis de Correus han arribat tard i de manera escalonada a conseqüència de les decisions del president de Correus, exposant als treballadors a riscos innecessaris i no sols a ells o als seus propis companys, sinó també als seus familiars, amics i als clients als quals atenen diàriament.

Tant és així que les oficines i unitats de repartiment que s’han vist més afectades han sigut les de Castelló i Borriana. UGT assenyala que, a la província de Castelló, el total de casos per coronavirus és 869, dels quals el nombre de contagis entre la plantilla de Correus ascendeix a 2, i el de quarantenes a 18. A la Comunitat Valenciana aquestes xifres suposen un total de 155 casos, dels 41 són positius i 114 treballadors/as de la plantilla es troben en quarantena.

Aquestes dades són el reflex dels incompliments dels protocols sanitaris i de les mesures de seguretat a la província, en la qual han destacat la falta de mitjans de seguretat per als treballadors/as de 38 (centres, unitats, oficines…) durant més de 20 dies, l’incompliment de les insuficients mesures de desinfecció de locals i oficines, com en el cas de les oficines rurals de la província. UGT recorda, en aquest sentit, que no sols els treballadors/as són susceptibles de ser contagiats, sinó que, per les característiques del servei postal públic, per la seua capil·laritat per a arribar a qualsevol punt del país, poden convertir-se en transmissors de contagis a la ciutadania.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací